28/12/12

Toli Morilla quince años de música y poesía n'asturianu

                                   Toli Morilla celebra quince años de música y poesía n’asturianu


    Estándar & Probes. 15 Años de Folk, Rock y Poesía n’Asturianu ye’l discu recopilatoriu col que’l cantautor Toli Morilla fai un repasu al conxuntu de la so obra nesti tiempu. El so oxetivu ye facer memoria del trabayu y la bayura del repertoriu asoleyáu en seis discos dende 1997 a 2012 onde apaecen, en formatu de canción, una perbona riestra de testos de los meyores autores de la lliteratura poética n’asturianu de finales del sieglu XX; anque tamién alcontramos traducciones, del inglés a la llingua asturiana, del más que conocíu intérprete norteamericanu Bob Dylan.

   Esta edición val p’acercar al públicu una esbilla de los cantares con más sonadía, bien dellos en versiones nueves de calter acústicu, y festexar estos quince años de trabayu continuu d’esti músicu, que quier volver a poner d’actualidá y d’un xeitu renováu delles de les sos interpretaciones que más éxitu-y dieron. Pente’l repertoriu incluyíu nesti trabayu atopamos a autores como Xulio Vixil, Mª Teresa González, Antón García, Mánfer de la Llera, Marta Mori, Aurora García Rivas o Pablo Texón, amás de Bob Dylan en versión asturiana.

   La discográfica L’Aguañaz, integrada agora en Goxe Producciones, ta acabante de facer llegar al mercáu ésta y otres dos referencies nueves del so yá ampliu catálogu, colos que quier enllenar de sones n’asturianu esti iviernu.

Fonte:  Asturnews.

7 comentarios:

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.