6/12/12

Convocada per dilluns a Barcelona una concentració contra la reforma de Wert



Somescola insta els centres a penjar pancartes contra la LOMCE

El MUCE convoca una jornada de mobilització per al dijous 13, amb actes de protesta a les escoles al migdia i una manifestació a la tarda

Tjerk Van der Meulen

Somescola ha convocat una concentració per mostrar el rebuig a l'avantprojecte de la llei educativa que planteja el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i en defensa del model d'escola catalana en llengua i continguts. La protesta es farà dilluns vinent, coincidint amb al commemoració del Dia Mundial dels Drets Humans, a dos quarts de set de la tarda a la plaça Sant Jaume. A més, les entitats que conformen Somescola insten tots els centres docents a penjar en un lloc visible pancartes amb el lema “Per un país de tots, l'escola en català” i a fer un breu acte reivindicatiu amb tota la comunitat educativa el mateix dilluns 10 de desembre a la sortida de l'escola.

D'altra banda, les entitats que conformen el MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) han convocat una jornada reivindicativa en defensa de l'educació pública i contra la LOCME i les retallades per a dijous vinent, dia 13. Així, el MUCE convoca el professorat i tota la comunitat educativa a organitzar actes de protesta als centres al migdia i a assistir a la manifestació que sortirà a les sis de la tarda de la plaça Universitat i anirà fins a la plaça Sant Jaume. El MUCE convoca aquests actes de protesta amb el lema “Per la cohesió social: Ni LOCME, ni retallades. En defensa de l'educació pública i la llengua catalana”.

Fonte: Avui

11 comentarios:

  1. Per un país de tots l'éscola en catalá y en español, polo del billingüismu, porque ¿non tamos n'España? pos billingüismu llibre pa escoyer ente'l catalán y l'español, o dambos al empar.
    Eso ye'l billingüismu ¿o non ye asina?

    ResponderEliminar
  2. Ye l resultancia d'un llabor de llavadura de celebro, rayando en delles mentires manifiestes -les mentires repetides miles de vegaes llegan a faer casi verdaes- mientres munchos años dende la escuela a la sociedá catalana ¿un exemplu a siguir?
    Ye un exemplu a siguir pa nós? ... sí, un exemplu, pero bien aviesu y peligrosu nel meyor de los casos.

    ResponderEliminar
  3. Des del 1983 hi ha llibertat per a escollir entre escolaritzar un nen en castellà o en català: l'any 2011 50 nens van ser escolaritzats en castellà i 999.950 en català. D'això que fa el ministre Wert, en català en diem "remenar la merda".

    ResponderEliminar
  4. Amigu Gimeno (apellíu percastellanu, llee El Cantar del Mío Cid ¿esistía entós Cataluña?) eso ye lo faéis los catalanistes recalcitrantes persiguidores ensin fuelgu de "los castellanos ...lo castellano", -¡gueyu! que non el catalanes na so gran mayoría, que quede bien claru esti conceutu-, dende va décades engañando a los neños nes escueles pa tratar de fabricar más y más catalanistes-independentistes: "remenar la merda" ...¿catalanista?.

    ResponderEliminar
  5. Primera que no és castellà, ni Gimeno ni Ayuso, i segona que no passaria res perquè em digués Martínez, com ma mare de segon cognom. Si vols saber genealogia, millor estudia genealogia i deixa les llegendes medievals per als nens.

    Sí, 999.950 nens catalans van cada dia a l'escola enganyats des de fa 30 anys. I tant.

    Per cert, abans d'escriure pensa què vols dir perquè costa molt entendre de què va el que escrius, suposat Pepín.

    ResponderEliminar
  6. Querido David, Gimeno es oriundo de Burgos y Ayuso de Soria como bien deberías saber, pero eso es lo de menos.
    Por un país de todos (España, y Cataluña es una región o autonomía de España) la escuela en español (o si se prefiere en castellano, que tanto da) y después también la optativa en catalán.

    ResponderEliminar
  7. Si realment sabessis genealogia i no guglelogia, que és el que has fet, sabries què vol dir Gimeno i què vol dir Ayuso.

    Els webs que ofereixen escuts heràldics no són una bona font de coneixement. Però bé, a tu el que t'agraden són els escuts heràldics i les Hazañas Bélicas, oi?

    ResponderEliminar
  8. Ai, ara t'he llegit fins al final. Això d'optativa és el mateix sistema que teniu a Asturies, oi? Ah, doncs molt bons sistema, sí senyor, així els meus fills podran optar a totes les feines i els teus no. Perfecte.

    ResponderEliminar
  9. En Cataluña: 1º) en español y 2º) en catalá

    ResponderEliminar
  10. Tots i totes en castellaá y catalá, billingüisme.

    ResponderEliminar
  11. A Catalunya tots els joves de 16 anys saben, parlen, escriuen i llegeixen castellà i català.

    Efectivament, som bilingües. No com d'altres.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.