23/12/12

Lliuren 145.000 signatures al Ministeri d'Educació contra la llei Wert



La campanya, impulsada per un estudiant català, reclama al ministre que retiri l'esborrany de la Lomce

Els firmants recorden que el text del titular d'Educació “fa mal” a la llengua i al model d'escola catalana

- MADRID - ACN

El registre del Ministeri d'Educació ha rebut aquest dimecres les 145.000 signatures contra l'esborrany de la nova Llei de qualitat de l'educació (LOMCE) que un estudiant català ha aconseguit reunir mitjançant Internet en només dues setmanes. L'impulsor de la iniciativa, Oriol Franch, ha explicat a les portes del Ministeri que l'objectiu de la campanya és que el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, “reconsideri l'esborrany” perquè el projecte “fa mal” a la llengua catalana després de 30 anys de funcionament d'un sistema d'immersió “d'èxit” que està “avalat per la Unió Europea”.

Franch ha recollit les signatures mitjançant la plataforma Exchange.org. la seva campanya demanava suport a un text que expressa la “total disconformitat” dels signants amb l'esborrany de la Lomce i recorda al ministre que el seu projecte “posa en perill la llengua catalana” que és “un bé cultural del país”.

El text proposa al ministre que abans de procedir a aquesta llei “visqués de prop la realitat a Catalunya”, que és “una nació on la convivència d'idiomes no suposa cap conflicte per molt que els mitjans de comunicació i polítics s'entestin a vegades a demostrar el contrari”.

Franch i tres persones més han desplegat una pancarta a la porta del Ministeri coincidint amb l'inici de la Sectorial d'Educació que reuneix a Madrid representants de totes les comunitats autònomes i el Ministre wert. L'objectiu de la reunió d'aquest dimecres és donar el vist i plau a l'esborrany.

Fonte: Avui

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.