9/12/12

L'ideòleg de la immersió afirma que l'Estat mai havia atacat tant el català



Joaquim Arenas acusa Wert de ser "un pur ignorant en pedagogia"

El cap del Servei d'Ensenyament del Català entre el 1983 i el 2003 i ideòleg de la immersió lingüística en l'educació catalana, Joaquim Arenas, ha considerat que l'Estat mai havia atacat tant la llengua catalana com actualment.

"Aquesta acció furibunda actual contra Catalunya i aquest atac frontal no es va produir quan es va impulsar la immersió", ha afirmat en declaracions a Europa Press, i ha assenyalat que el ministre d'Educació i Cultura, José Ignacio Wert, s'equivoca amb la reforma educativa que planteja.

Per a Arenas, que va ser tècnic del departament d'Ensenyament de la Generalitat amb la recuperació de la democràcia, ha acusat el ministre de "ser un pur ignorant en pedagogia" i de mostrar un gran menyspreu per la llengua catalana.

Al fil de l'esborrany de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) plantejada dimarts passat pel Govern, ha censurat que es vulgui acabar amb el model d'immersió lingüística als col•legis convertint el castellà en llengua vehicular juntament al català.

Arenas ha confiat que de la cimera convocada la setmana que ve pel president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, amb totes les forces favorables a la immersió --CiU, ERC, PSC i ICV-EUiA-- sorgeixi un pacte "en defensa dels drets dels nens de Catalunya".

VIGÈNCIA DEL MODEL

Arenas que, al costat de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, va ser un dels principals defensors de la immersió lingüística, ha reivindicat la vigència d'aquest model actualment ja que "molts nens, quan acaben el col•legi, l'únic que no saben és català".

Ha sostingut, també, que el volum constant d'immigrants que arriben a Catalunya --abans sobretot de la resta d'Espanya i, per tant, de parla castellana i ara d'orígens i idiomes més diversos-- recomanen també mantenir aquest model educatiu.

Tot i això, ha sostingut que si hi hagués col•legis catalans en els quals s'observés que els alumnes acabessin els estudis bàsics sense suficients competències de castellà, hauria de reforçar-se també el seu ensenyament i que per això la Generalitat atorga certa llibertat als centres a l'hora de configurar el currículum educatiu.

Arenas ha recordat que el model no s'ha inventat a Catalunya, ja que els seus impulsors es van inspirar en models similars aplicats als Estats Units i el Canadà, i ha assegurat que si el procés va encaixar a Catalunya va ser gràcies a la formació que es va impartir als professors, la pedagogia amb els pares i la forta voluntat del Govern.

Fonte: Europa Press

5 comentarios:

  1. El español ahora y siempre. Nunca el gobierno autonómico catalán había atacado tanto a la lengua española.

    ResponderEliminar
  2. Collons, doncs segons vosaltres portem 35 anys atacant-lo, eh?

    Per cert, la setmana que ve es farà oficial que la llei d'educació el Sr Wert se la menja amb patates. Si vols pots anar a Madrid a ajudar-lo a empassar-se-la.

    ResponderEliminar
  3. Lo que supón enforma peligru pa toos y n'especial pa vós polo ignorante de la midida y les consecuencies que puede acarretar.

    ResponderEliminar
  4. L'escola em catalá i castellá ara i sempre.

    ResponderEliminar
  5. Nuri (ja no et dius Jordi?): http://dlc.iec.cat/

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.