3/6/17

El Festival Arcu Atlánticu va celebrase del 25 al 30 de xunetu en Cimavilla


El Festival Arcu Atlánticu va celebrase del 25 al 30 de xunetu en Cimavilla
La xunta rectora de la Fundación Municipal de Cultura, Educación y Universidá Popular aprobó esti xueves los cambios nel VI Festival Arcu Atlánticu, que dexa El Muelle pa pasar a celebrase nes places de Cimavilla. Nesta ocasión va durar 6 díes, del 25 al 30 de xunetu.
El presupuestu del certame xixonés va vese tamién amenorgáu (174.000 euros, 20.000 menos que nel 2016)  y, nesta ocasión, el festival nun va tar dedicáu a nengún país, sinón a les llingües minoritaries del arcu atlánticu. Asina, va haber xornaes dedicaes al asturianu y al mirandés, al gallegu, al eusquera, al occitanu y al bretón.
La gran novedá ye que’l certame dexa El Muelle y pasa a repartise pel Campu Valdés y les places de Cimavilla. Tampoco nun va haber Arcu Lliterariu, actividá que dende la primer edición venía entamada l’Asociación Cultural L’Arribada.
Nel terrén musical, tán previstes les actuaciones de Dixebra, Felpeyu, Corquiéu, los gallegos Xabier Díaz y Adufeiras de Salitre o los bretones An Tri DipoP na Plaza Mayor. A éstos hai que sumar otros munchos conciertos nel Centru de Cultura Antiguu Institutu.
Fonte: asturies.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.