12/5/17

La Generalitat Valenciana fixa el català com a llengua vehicular de l’administració

El ple del Consell aprova un decret que regula l'ús prioritari del català a diferents nivells de l'administració

El ple del Consell ha aprovat avui el decret que estableix que el català és la llengua pròpia de la Generalitat i que la seva normativa lingüística és la que fixa l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. La vice-presidenta, Mónica Oltra, ha dit: ‘Trenta quatre anys després de l’aprovació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV), és procedent i esdevé un exercici de responsabilitat per part del Consell l’aprovació d’una disposició que regule els usos institucionals del valencià.’
En les relacions amb la ciutadania, les notificacions i comunicacions es faran en català, i en castellà quan ho demani el destinatari. Per a l’àmbit de predomini del castellà, aquestes notificacions es redactaran en català i castellà. Per als destinataris de la resta de Catalunya i les Illes Balears es faran en català, i per als destinataris espanyols, en castellà.
El decret també estableix que el personal de l’administració que atén el públic començarà la comunicació en català, i els sistemes telefònics i telemàtics tindran el català també com a primera llengua; el català s’emprarà en els registres electrònics i en els certificats, i en les publicacions i la publicitat serà també la llengua prioritària. També serà així en documentació de l’administració com els contractes i els convenis, les escriptures, els estudis, projectes i treballs encarregats per l’administració; en tots aquests casos la llengua serà, com a mínim, el català.
I les comunicacions entre administracions (a nivell local o autonòmic) seran també en català.
Fonte: Vilaweb.cat

3 comentarios:

  1. Pero seguirá prevaleciendo el bilingüismo ¿no?, o sea la libertad de expresión en valenciano y en castellano según la ley de leyes, porque si no me equivoco Valencia sigue siendo España.

    ResponderEliminar
  2. Gran aliao podemita ye'l Psoe valancianu.

    ResponderEliminar
  3. Exacte, Amaro, tu preocupa't per la "supervivència" del castellà a València.

    A Asturies no cal. A Asturies el castellà té un futur esplendorós gràcies a patriotes com tu.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.