7/5/17

Genaro Alonso: «Vamos faer lo indicible pola especialidá en Llingua Asturiana y Lliteratura»

El conseyeru d’Educación y Cultura, Genaro Alonso, aseguró esta selmana que la reconocencia de la especialidá docente de Llingua Asturiana y Lliteratura per parte del Gobiernu central ye un oxetivu irrenunciable» del so departamentu y garantizó que va faer «lo indicible» pa consiguilo.
Asina retrucó nel plenu de la Xunta Xeneral a una entruga de la diputada d’IX Concha Masa sobre esta cuestión que l’Executivu del Principáu vien reclamando dende va dellos años al Ministeriu d’Educación y que la so negativa, al so xuiciu, solo respuende a un problema «de voluntá política». Masa emplazó al conseyeru «a dar una puñada na mesa» y esixó-y resultancies concretos más allá de la so bona voluntá, los sos viaxes y les sos cartes».

Fonte: Asturnews

5 comentarios:

  1. Hai que ser reconocíos y estimar al Conseyeru d'Educación el so gran esfuerzu en favor del asturianu y de la reconocencia de la especialidá docente de Llingua Asturiana y Lliteratura. Que va faer tou lo que pueda, tamién lo creemos. Pero tamién creemos y sabemos que'l grupu políticu al que se debe nun-y dexará progresar más allá de la so manifiesta voluntá. Pero ésto tamién él saber cuando asumió'l cargu, que nun-y diben a dexar... ¿entós, ónde tamos?

    ResponderEliminar
  2. La meva sensació, des de fora, és que tot això de l'especialitat l'estan fent servir de cataplasma i, mentre està tothom entretingut amb l'especialitat, no s'avança ni en l'asturià a la RTPA, ni en l'ensenyament, ni en la toponímia.

    I quan dic avançar, dic avançar de veritat, no un partit de futbol, una hora setmanal voluntària o un acord d'un municipi.

    ResponderEliminar
  3. En realidá, los sos antecesores y n'especial inmediata predecesora nel cargu nun fixeron absolutamente nada nin pola llingua, nin pola especialidá de llingua asturiana, nin pola oficialidá; nada n'absolutu. Esti señor, el conseyeru Genaro Alonso tar intentando tou con ganes a pesar de sufrir una redolada propia políticu verdaderamente adversu. Gracies.

    ResponderEliminar
  4. El Conseyeru d'Educación Genaro Alonso trabaya muncho pola llingua pero ta bloquiao nel parlamentu asturianu y pol so partíu.

    ResponderEliminar
  5. Isabel, munchu trabayar pero tamos como siempres.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.