19/10/12

Doble sessión d'introducción a la llingua arpitana

L'arpità o francoprovençal és una llengua minoritzada i en perill d'extinció que es parla a l'entorn del Mont-Blanc, en territori de tres estats, França, Suïssa i Itàlia. Pràcticament desconeguda al nostre país, l'associació Amics d'Arpitània prepara, al Centre d'Agermanament Occitano Català, per aquest divendres i dissabte, dues sessions divulgatives amb l'objectiu de donar a coneixer aquesta llengua i aclarir dubtes al públic català.

Així, aquest divendres, a la seu del CAOC (19h), s'estrena el film 'Harpitanya, le ferveur d'una idée', un documental que investiga en els origens d'Arpitània, l'acció política, l'ideal d'independència i la necessityat d'una llengua estandard. Mentre que dissabte, al Museu d'Història de Catalunya (11h) s'efectuarà la xerrada 'Introducció a la llengua arpitana' en la qual s'impartiran uns principis bàsics sobre el domini lingüístic, els origens, l'ortografia, el vocabulari bàsic i les locucions d'aquesta llengua.

Fonte: Nació Digital

13 comentarios:

  1. será desconocíu pa los de nació digital. A ver si va ser la llingua de Romandia, Aosta y el Franco Condáu..

    ResponderEliminar
  2. Si et llegeixes amb calma la primera frase de l'article, veuràs que el teu comentari és un despropòsit absolut.

    ResponderEliminar
  3. No saben qu'esiste l'asturianu como pa saber qu'esiste'l. francoprovenzal. Si tu llees eso d' practicamente desconocida en nuestro país' verás que tu comemtariu sí ye una fatada absoluta.

    ResponderEliminar
  4. Perinteresante. Gracies pola noticia.

    ResponderEliminar
  5. Y la llingua senegalesa ¿qué?

    ResponderEliminar
  6. Y la llingua africana que naide s'alcuerda d'ella.

    ResponderEliminar
  7. Meyor dedicase al castellán que ye la llingua común de toos y toes ¿no vos paez?

    ResponderEliminar
  8. El castellán sí que ye la llingua común de toos y hai que favorecela. Tamién al andaluz pa que los andaluces que tan en Cataluña tengan más autoestima los probes.

    ResponderEliminar
  9. Necesítanlu abondo pol amedrentamientu y arrequexamientu d'años nel país que los ha exprimío como a llimones de segunda clas por décades, bien tabayadores y sufiertos ellos.

    ResponderEliminar
  10. Francoprovenzal: d'on has tret tu que els periodistes de ND (perquè ND és una publicació i, que jo sàpiga, no pensa ni sap res) no saben que no existeix l'arpità? I que no saben que és l'asturià? Tu què saps els coneixements que tenen i els que no?

    Afirmo i repeteixo que és de malalt mental fer l'afirmació que fas al teu primer comentari i, pitjor, al segon. T'has quedat descansant, criatureta.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.