7/11/11

Perpiñán caltién el fueu



La llengua i la cultura catalana es defensen a Perpinya en una concentració que es fa coincidir amb la commemoració del Tractat dels Pirineus, el 7 novembre del 1659.
Un miler de persones s'han manifestat pels carrers de Perpinyà sota el lema "Llengua, cultura i llibertat" en la tradicional cloenda del Correllengua. La concentració es fa coincidir amb la commemoració del Tractat dels Pirineus, el 7 novembre del 1659, amb el qual les comarques nord-catalanes van passar sota sobirania francesa. Els manifestants han demanat la derogació d'aquest tractat per aconseguir "uns Països Catalans sense fronteres" i han llençat proclames en defensa de la llengua i la cultura catalana.

Entre els representants polítics que han assistit a la marxa hi havia els secretaris generals d'Esquerra i Solidaritat, Marta Rovira i Uriel Bertran, i Anna Arqué, de Democràcia Catalana. Els Maulets, amb una gran estelada, també han fet acte de presència a la concentració, que ha sortit de la plaça de Catalunya i ha recorregut el centre de Perpinyà tot passant per la prefectura francesa, on un pilar de castellers ha desplegat una bandera estelada i s'ha interpretat el Cant dels Segadors. La manifestació s'ha acabat al peu del Castellet amb la lectura d'un manifest a càrrec d'Hervé Pi, de la Comissió 350 anys, encarregada de l'organització.

Al vespre, una marxa amb torxes va portar els assistents fins a la Casa Musical, al barri de Sant Jaume, on va tenir lloc el concert amb Rauxa, les 100 Grams de Têtes i At Versaris.

Fonte: Nació Digital

4 comentarios:

  1. Tratáu de los Pirineos10 de noviembre de 2011, 15:57

    Si polo menos se cumpliera y s'aplicara bien'l Tratáu de los Pirineos onde s'afitaba'l respetu al catalán y non el posterior Decretu de desaniciar toles llingües "rexonales"....

    ResponderEliminar
  2. Quedóte bien guapu pero nun ye too ciertu, amigu... de verdá, créestelu tou?

    ResponderEliminar
  3. Entá queden dellos crédulos...13 de noviembre de 2011, 11:57

    Ye qu'entá queden dellos crédulos.

    ResponderEliminar
  4. ¿por qué nun vas a una viesca y pierdeste?14 de noviembre de 2011, 12:15

    Y pa crédulu y manguán yá tas tu.
    Amás de nun saber lleer: "SI POLO MENOS SE CUMPLIERA Y S'APLICARA..."
    Asina qu'a engochar a otru llau.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.