13/11/11

El catalán en Movistar


ISMAEL THARRATS
Vaig celebrar, no sense cert recel, la possibilitat que em va oferir Movistar de canviar l'idioma de preferència en les meves relacions amb l'empresa i amb la seva atenció al client. D'aquesta manera, cada cop que decidís trucar al 1004 una veu robòtica nivell D es dirigiria a mi en la meva llengua. El problema, però, va esdevenir quan vaig intentat parlar amb un operador de carn i ossos. Després d'insistir nit i dia el robot només encertava a dir-me que restés a l'espera perquè tots els seus operadors –catalans, se suposava– estaven ocupats.

Només hores i dies més tard, quan a la fi algú va despenjar a l'altra banda del fil telefònic, vaig poder demanar explicacions a la telefonista del perquè d'aquest mal servei. Ella –de forma molt diligent– em va confessar que estava sola per atendre tota la comunitat de catalanoparlants que havien triat aquesta opció amb l'operador. Així, quin sentit té dir que Movistar parla el teu idioma si a l'hora de la veritat l'usuari no pot tenir garantit el servei o no es proveeix de recursos humans suficients per dur aquesta política a terme?

Fonte: Avui

18 comentarios:

  1. El divendres vaig llegir aquesta carta.

    El problema és que els operadors en català els han de contractar a Catalunya, a preu de treballador espanyol i drets laborals espanyols, mentre que els operadors en castellà els contracten a Tànger, Lima, Bogotà... a preus i drets de Tànger, Lima o Bogotà.

    ResponderEliminar
  2. Yá hom, pero ye que Cataluña, que yo sepia, nun ye un estáu propiu... el día que lo seyáis, quéxeste, hasta entós abondo recibís d'una empresa privá.

    ResponderEliminar
  3. Los catalanes faen bien quexándose pa meyorar l'allugamientu social de la so llingua. Nun taríe mal qu'equí ficiéremos por siguir el so exemplu y quexanos más porque tamos pior.

    ResponderEliminar
  4. igualdá pa toos... ¿ye tan difícil entender?13 de noviembre de 2011, 21:27

    Cataluña ye una autonomía más dientro la comunidá d'España. Entós ha de trabayase ellí y comportase como lu que ye, ensin más privilexios y acatando les lleis constitucionales y les lleis comunes pa toos. Los catalanes no son más guapos nin más feos que naide, son igualitos al restu.
    El di que seyan independientes -nun taría nada mal pa toos- podrán faer otres coses pero asina como ye la cosa nun hai na que faer en cuestión de privilexos especiales.
    La cosiquina tá perclara: igualdá de drechos y deberes pa toos, ya sían catalanes, estremeños, andaluces, vascos, castellanos, asturianos, cántabros, canarios, gallegos... igualdá de drechos y deberes pa toos ¿ye tan difícil entender?

    ResponderEliminar
  5. qué nome tien esa cosiquina?...13 de noviembre de 2011, 22:06

    Dalgunos paecen ser bien llistos o pasase dello, por eso nun entienden más que les sos propies ventayes anque vaigan en contra de les de los demás, ¿cómo se le llama a eso?

    ResponderEliminar
  6. Oficialidá, aquest Ulloa-igualdá-etcètera va en contra del català perquè, precisament, no vol que sigui un exemple per a l'asturià i que els asturians us queixeu, amb molt més motiu que els catalans, i reclameu aquesta "igualdá" que ell només vol per al castellà.

    Crec que es diu autoodi, síndrome d'Estocolm, diglòssia, complex d'inferioritat...

    ResponderEliminar
  7. Aquest senyor D.G.i A.15 de noviembre de 2011, 13:52

    Aquest senyor, que pepr la seva forma de pensar o d'escriure y el seu radicalisme catalanista només representa a un nombre ínfim de catalans, sí que sembla estar sumit en el seu propi síndrome d'Estocolm o en un gran complex d'inferioritat, i és una pena perquè sembla que està preparat perp cotes molt més altes però renúncia a això.

    ResponderEliminar
  8. Escolta, tu tens un trauma sexual, oi que sí?

    ResponderEliminar
  9. sí, si que el té un trauma sexual. I empra paraules molt llargues per a ser un enano intelectual.

    ResponderEliminar
  10. Aquest -o aquell- senyor D.G. i A. no és que sigui un nan intel-lectual como dius tu, no, senzillament demostra ser un subjecte amba molt mala educació i molt mala llet.

    ResponderEliminar
  11. I això que no em coneixes en persona. Si em veus en persona surts corrents de la por.

    ResponderEliminar
  12. ¡Qué bonu! bon golpe, ja, ja, ja.

    ResponderEliminar
  13. Núria diu a aquell el senyor: grau asssumpte...17 de noviembre de 2011, 13:08

    El problema és que per aquí, molt a prop segons anem coneixent, sembla que hi ha algun reprimit sexual (que no lingüístic) amb un gran trauma, segons ell mateix ens dóna a conèixer,greu assumpte ¿no?

    ResponderEliminar
  14. ¿tu qué es lo que fumas?

    ResponderEliminar
  15. Noi, segur que el que no fumo és revengisme radical opositor com alguns d'aquí dalt.

    ResponderEliminar
  16. Noia, segur que fumes coses rares perquè en referia al "Núria diu a aquell el senyor: grau asssumpte" i no a "Nuria Font". Ara bé, si ets la mateixa persona, doncs, apart de fumar també tens un problema de desdoblament de personalitat.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.