27/7/11

El catalán va dexar de ser un requisitu nel accesu a la función pública




Imatge de la capçalera de la manifestació a favor del català del passat 8 de juny Foto: ACN.

SEGÚN EL PSM-IV-ExM

"Ye intolerable'l misil llanzáu pol Gobiernu balear p'arrequexar al catalán"


El grupu parlamentariu del PSM-IniciativaVerds-Entesa y Més Menorca consideró "intolerable" el misil llanzáu pol Gobiernu balear al entamar los trámites pa que'l catalán dexe de ser un requisitu nel accesu a la función pública, y criticó que, d'esta manera, pretendan "arrequexar" l'idioma, al nun da-y "el rangu de llingua oficial".

El diputáu del grupu Antoni Alorda tachó esta midida del Executivu lideráu por José Ramón Bauzá de "atentáu contra la oficialidá" de la llingua catalana. Amás, criticó que'l primer proyectu de llei del Gobiernu balear nun seya pa resolver l'actual situación de crisis económica, sinón pa "crear una división social".

Per otra parte, señaló qu'una midida como esta namás tendría que poder modificase si existiera "un ampliu consensu social". Sicasí, apuntó que "otra cuestión sería reconsiderar niveles d'esixencia -del catalán- dependiendo del puestu de trabayu", lo que según dixo, ye "opinable".
Fonte: europapress n'asturianu
Más info: avui.cat1, avui.cat2

3 comentarios:

  1. Mala anuncia: entamen a nun respetar les condiciones d'oficialidá de les llingües del Estáu. ¡Qué sedrá de les qu'inda nun lo son!

    ResponderEliminar
  2. Aquesta decisió, sigui com sigui, és una mica de cara a la galeria per a acontentar els electors més radicals del PP.

    De fet, el que han eliminat (o volen eliminar, no sé com està) és el requisit de saber català "en aquelles funcions que no impliquin atenció al públic". Que és el que reclama el Sr Alorda.

    Per a professors i no sé qui més, han reconegut que continuarà sent un requisit.

    Per tant, són anticatalans... però poquet.

    ResponderEliminar
  3. Moltes màscares per un sol propòsit, genocidi cultural ! 'Sin que se note el cuidado'.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.