29/7/11

Les fuerces del Conselh Generau d'Aran pauten un alcuerdu escontra'l recursu del Gobiernu énte'l TC

Els grups amb representació al Conselh Generau d'Aran (CDA, UA i Prag) van pactar ahir un manifest unitari contra la decisió del Govern central de recórrer la llei de l'occità, aranès a Aran, davant del Tribunal Constitucional perquè el text considera que l'aranès és llengua d'ús preferent a la vall. El síndic d'Aran, Carlos Barrera, va avançar després de la reunió de portaveus que el manifest s'aprovarà en un ple el pròxim 4 d'agost que comptarà amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, en senyal del suport de la Generalitat a la protesta. Barrera va explicar que el text del manifest ha estat encarregat a un assessor legal i que, segons el seu criteri, "hi ha interpretacions diferents a les del Constitucional que tenen possibilitats". Va afegir que si se'ls permet personar-se com a part afectada, ho faran.
D'altra banda, la Diputació té previst aprovar demà una moció en la mateixa línia. De fet, ahir ja ho va fer l'ajuntament de Lleida, on el govern del PSC va votar a favor de la moció presentada per CiU. El PP es va abstenir argumentant que té "dubtes sobre la constitucionalitat del caràcter preferent que la llei atorga a l'aranès". CiU va qualificar el recurs d'"atac a l'autogovern" i el PSC va dir que "la Paeria respecta i difon" aquesta llengua.




Más info: 1, 2, 3, 4, 5

4 comentarios:

  1. Federicu Ribesella29 de julio de 2011, 13:03

    Va a darles igual porque lo ilegal y anticonstitucional es así se mire como se mire, y por muchas vueltas que se le de al asunto siempre será antinatural e irá contra la Contitución que es la Ley de Leyes. Son ganas de revolver y de crear malestar y confrontación.

    ResponderEliminar
  2. Ya. Debe ser que tener una lengua propia y querer usarla es inconstitucional.

    ResponderEliminar
  3. La CE ye antinatural29 de julio de 2011, 15:22

    antinatural ye reprimir a la xente'l so drechu a usar la so llingua.

    ResponderEliminar
  4. I si no sabem què és constitucional i què no, aquí tenim l'amic Federicu que és catedràtic de Dret Constitucional (o més) i ens ho aclarirà fins que no ens en quedi cap dubte. Si és que jo no sé perquè tenim un TC podent-li consultar al Federicu.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.