20/5/11

El TSJC cualifica de falta "grave" les resoluciones del xuez de Lérida que ye críticu col catalán

Lleida ciutat - Societat
Dijous 19, Maig de 2011 16:12
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha qualificat de falta "greu o molt greu" l'expedient obert contra el titular del Jutjat Contenciós número 1 de Lleida, fonamentalment arran del contingut de diverses de les seves resolucions, crítiques amb el català, i ha acordat elevar-ho a la comissió disciplinària del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).
Segons han explicat en un comunicat, el TSJC tenia obert un expedient informatiu des de principis d'abril per estudiar les resolucions del jutge, ja que el president de l'Audiència de Lleida havia informat per carta de la preocupació generada per l'activitat del magistrat, segons ell, "no ajustada a una correcta praxi professional".
Després de l'anàlisi de la documentació, el TSJC considera que les actuacions d'aquest jutge podrien ser faltes greus o molt greus, castigades amb sancions disciplinàries que van des d'una multa a la separació del servei.
Fonte: diari bon dia
Edición impresa del Bon Dia, pue vese nes páxines 1 y 11

15 comentarios:

  1. mirái entrada nesti mesmu blogue,día 29 d'abril 2011:

    http://falarylleer.blogspot.com/2011/04/lusu-del-catalan-ye-una-falta-respetu.html

    ResponderEliminar
  2. Xusticia y llinguafobia casen mal. ¡Oficialidá darréu!

    ResponderEliminar
  3. Sinfloriano Mestres20 de mayo de 2011, 20:56

    Ónde tá entós la llibertá d'opinión y d'espresión? o ye too monolíticu y pa lo que interesa namás? Nun hai billingüismu en Cataluña? ¡joé! qué coses tan rares pasen pol NE de España...

    ResponderEliminar
  4. Deixar fer, deixar viure...21 de mayo de 2011, 19:43

    Home, no ens enganyem a aquestes alçades de la història, a Catalunya és més fàcil i millor la política del monollingüisme ferotge i dictatorial (ERC, CiU...), el d'abans però al revés és a dir el revengisme. Deixar fer, deixar viure... ¡cony! Sempre ha estat en el mon (i naturalment en la nostra Espanya inclosa Catalunya) y serà que aquells que presumeixen de demòcrates són els més dictadors per a tot, els que al final acaben desfent tot ¡llibertat si us plau!

    ResponderEliminar
  5. A Lléida per fi sembla que ja estem al mateix nivell de catalanisme que a Girona i Barcelona, hem progressat molt aquets darrers anys.

    ResponderEliminar
  6. L'única falta de respecte és del que vol imposar una llengua per damunt de la pròpia i històrica d'un país. Catalunya no ha estat mai bilingüe, i si en els darrers 50 anys hi ha masses d'hispanòfons que no s'han integrat les causes són molt clares...

    ResponderEliminar
  7. a Dios rogando y con el mazo dando23 de mayo de 2011, 10:19

    el que és greu és que aquest jutge cobri per cursos de valencià/català i desprès el persegueixi.

    ResponderEliminar
  8. Conseyu pa Sinflorianu...24 de mayo de 2011, 12:59

    Pa Sinfloriano, ¿ye que tiés problemes col catalá? depréndelu hom, va prestate ¡pallabra!

    ResponderEliminar
  9. És normal mai plou a gusto de tothom, paciéncia, comprenssió y bon tarannà és el que tots necessitem.

    ResponderEliminar
  10. El gran problema de la "xusticia" con lletres pequeñes ye que esta paisana en teoría perxusta destapóse los sos güeyos y agora nun ye imparcial -o seya xusta... de Xusticia- y depende de llau en que le aconseyen los políticos de turnu nel poder, progresistes o conservaores; la "xusticia" entós tórnase parcial y retruca pa un llau o pal otru dependiendo de los sos amigos, fiadores y pagaores ¡Qué mieu de "xusticia"! ...¿non?

    ResponderEliminar
  11. Pa mi esti xuez nun ye críticu ye imparcial, ye lo que tien que ser un xuez o seya xustu y respetuosu cola constitución como llei primera y superior a toes les demás.

    ResponderEliminar
  12. 1. Un aplausu pal xuez pola so imparcialidá y respetu a la LLEI con mayúscules o seya a la Constitución Española que ye perigualita pa toos y toes.
    2. Que la Xusticia nun ye xusta sabémoslu bien n'Asturies y sábenlo perbién en toos llaos, ye del color que toca la mayoría nesi momentu políticu; ye pa echase a tremecer pol tufu partidista de la tal "xusticia" con lletres pequeñines d'eses d'a perrona que ye la que se fai y dicta la mayoría les vegaes por desgracia,imparcialidá en poques circunstancies.

    ResponderEliminar
  13. ¡¡¡ VISCA BARÇA CAMPEÓN !!!

    ResponderEliminar
  14. Puntu uno: si la xusticia nun ye xusta pue aplicase tamién a esi xuez.Claro siendo'l tema que ye entós nesti casu la xusticia ye xuta. Punto dos: si la CE ye perigualita pa toos, entós que ye lo que pasa n'Asturies. Voi dicitelo: Toos somos iguales,pero unos más qu'otros"

    ResponderEliminar
  15. más sobre el protagonista:

    http://cronicasperipateticas.blogspot.com/2011/05/jose-maria-aristoteles-magan-perales.html

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.