9/6/15

Llan de Cubel y MacLeod abren el cartelu de les III Xornaes de Música Tradicional de Nava

Van tener llugar nel conceyu nacetu los díes 19, 20 y 23 de xunu
Cartelu de les III Xornaes de Música Tradicional de Nava

   Nava anuncia les III Xornaes de Música Tradicional, que van tener llugar nel conceyu los díes 19, 20 y 23 de xunu. Unes Xornaes que van empezar la tarde del vienres 19 a les 18 hores col actu de presentación de les mesmes y la mesa redonda L'asturianada: pasáu, presente y futuru, que va axuntar pa falar sobre esta tema a distintos investigadores ya intérpretes d'esti xéneru vocal asturianu.

    El sábadu 20 a les 17:00h. va tener llugar na Plaza Manuel Uría una amuesa de baille asturianu a cargu del Grupu Folclóricu La Flor del Pumar y de siguío, a les 18:00 h. la performance Soplu de Vida, de mano de los artistes navetos Carmen Montes y Maximiliano Francisco.

   La nueche del sábadu a partir de les 22:30 hores, va tener llugar la Nueche Folk colos grupos Tarna (Llión), el gaiteru Borja Baragaño (Asturies) y El Koku la Mazana (Asturies).

   El martes 23, coincidiendo cola festividá de San Xuan, va tener llugar a les 19:00h. l'III Festival de Bandes de Gaites LaKadarma cola BG Noega (Xixón), BG El Gumial (Ayeri), BG Castrillón (Castrillón) y LaKadarma como banda anfitriona. A partir de -yos 22:30, los conciertos de la foguera de San Xuan, colos grupos MacLeod! (Escocia) y Llan de Cubel & collacios (Asturies), nun conciertu bien especial con collaboradores, que va ser de les poques ocasiones d'esfrutar anguaño del grupu decanu del folk asturianu n'Asturies.                                                                           Fonte: asturies.com

1 comentario:

  1. Llega'l tiempu de les romeríes de prau, les ablanes y la sidra.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.