10/6/15

El direutor de la RAE nun apoya la especialidá docente

Darío Villanueva, direutor de la RAE

  Darío Villanueva, el filólogu gallegu d'orixe asturianu direutor de la RAE, dixo apoyar la defensa de la llingua asturiana, pero non la especialidá docente. Fixo estes declaraciones a TPA.
  Ente les cuestiones que trató cola periodista de 'TPA Noticias', el máximo responsable de la Real Academia Española (RAE) posicionóse a favor de la llingua asturiana, pero ensin facer referencia a la oficialidá del idioma, y nun vio necesaria la creación de la especialidá docente. Mentes, sobre la incorporación de pallabres asturianes al 'Diccionario de la lengua española', como 'orbayo' o 'argayo', apuntó que se fai por ser términos "d'usu común".                                             Fonte: asturies.com

8 comentarios:

  1. Paez mentira que sía d'orixe asturianu, anque equí tamién tenemos l'enemigu dientro d'Asturies, por casu Noreña, el psoe, el pp, y otoros círculos.
    Pero nun busquemos tres piesi al gatu, la madre del corderu ye la falta d'oficialidá. Vamos ver si nesta lexislatura apruz la necesaria oficialidá de la llingua asturiana y acábense este tipu de problemes absurdos pero bien reales.

    ResponderEliminar
  2. Discrepo de tu, Pericles. Per a mi el problema és aquesta actitud, de la que el sr Villanueva és un exemple, que fa que no tingueu oficialitat. Inclús vaticino que aquestes persones continuaran amb el seu menyspreu i autoodi després de l'oficialitat.

    Aquí també ens passa i heu de pensar que l'oficialitat no ho soluciona tot. Malauradament.

    ResponderEliminar
  3. Efectivamente, David.Hai munchas mentes bien cerraes inclusive dientro de seseres qu'en apariencia o polos cargos qu'ocupen tendríen que ser abiertes ya intelixentes. Pero dolorosamente nun ye asina.

    ResponderEliminar
  4. Queda demostráu que pa llegar al cargu de Presidente de la RAE nun se riquir certificación mínima de d'intelixencia (C.I. > 110) y/o prepapración científica ya intelectual sinón solamente tener dellos sofitos y/o avales que te aúpen al cargu. ¡País... !

    ResponderEliminar
  5. Precísase yá la oficialidá de la llingua.

    ResponderEliminar
  6. Si camudamos español por asturianu y EEUU por Asturies, opinará lo mesmo?

    ResponderEliminar
  7. Pa l'home B.: ¡Cuántes, qué de pijadas hai que lleer!

    ResponderEliminar
  8. Hai muncho zoquete sueltu con títulu.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.