13/12/13

Primera televisió íntegrament en llengua occitana a internet

Tot a punt per al naixement de la primera televisió íntegrament en llengua occitana a internet
ÒcTele emetrà quatre hores diàries a partir del dia 20 · La graella inclourà informatius, programes infantils i d'entreteniment Seran quatre hores de programació diària, cada vespre, a les pantalles dels ordinadors i tauletes. Dissabte vinent dia 20 neix ÒcTele, una televisió en línia que serà la primera a emetre la totalitat dels seus continguts en llengua occitana. Segons el bloc especialitzat en actualitat occitana Lo blòg occitan, la graella de la programació inclourà informatius, dibuixos animats i programes d'entreteniment. ÒcTele compta amb el suport financer de la regió d'Aquitània i de Migdia Pirineus i de diversos departaments occitans, i és llançada pel promotor Lionel Buannic, el fundador de Brezhoweb, una altra televisió en línia que emet íntegrament en bretó. En aquesta entrevista a Sud-Ouest France, Buannic explicava el setembre passat que les emissions aniran destinades sobretot a un públic jove. La primera emissió del nou canal occità per internet es farà des de Bordeus, a la seu del Consell Regional d'Aquitània. Tot i això, la seu física de la televisió en línia estarà al poble de Lescar, al Bearn. A l'espai de Facebook d'ÒcTele es poden trobar alguns petits tastos d'un parell de programes (documental i infantil) que es podran seguir a la televisió occitana. Fonte: Nationalia

4 comentarios:

  1. ¿l'occitanona realidá ye lo mesmo qu'el catalán?

    ResponderEliminar
  2. ¿Tratar d'otra compra ("untu") mediática-política como la de la prensa y TV catalanes per parte de la Xeneralidá?

    ResponderEliminar
  3. Al primer: l'article és en català. L'occità no és el mateix que el català, com l'asturià no és el mateix que el castellà.

    Al segon:

    > el suport financer de la regió d'Aquitània i de Migdia Pirineus i de diversos departaments occitans, i és llançada pel promotor Lionel Buannic, el fundador de Brezhoweb

    Com pots veure, la Generalitat ara utilitza els governs regionals i departamentals francesos per tal d'ocultar que està finançant activitats de promoció del separatisme entre els occitans.

    La primera fase consisteix en fomentar la llengua. Per això a Asturies és millor que us oblideu de l'asturià perquè, si no, qualsevol dia us convertireu en independentistes furiosos, com els catalans.

    ResponderEliminar
  4. otra entruga ensin rempuesta17 de diciembre de 2013, 15:12

    ¿Tamién págalu Mas col dinero de toos?

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.