30/12/13

Les 10 meyores noticies del añu pa la llingua asturiana

El llunes nel programa La Radio es Mia de RPA comentaré les que consideréis les 3 meyores noticies pal asturianu en 2013. Yo propongo estes 10 noticies pa que votéis (nun tán ordenaes, y pueden añadise otres que consideréis) 10 noticies positives pal asturianu en 2013 1. Publicación y ésitu de ventes de les nueves aventures d’Asterix n’asturianu. 2. El 90% de los equipos directivos d’institutos y escueles asturianos softien una mayor presencia del asturianu nos centros. 3. Estrenóse “Bernabé”, el primer llargumetraxe rodáu n’asturianu. 4. L’asturianu llega al Congresu los Diputaos y consigue’l sofitu de tolos grupos menos PP y UPYD pa tener una partida pa l’Academia de la Llingua Asturiana. 5. El Conceyu d’Uviéu cambia les sos normes pa permitir la presentación de documentos n’asturianu a los ciudadanos. 6. El Parllamentu Européu emite una resolución en sofitu a la situación de les llingües europees ensin protección suficiente, como l’asturianu. 7. El Descensu del Seya tien cartelu n’asturianu per primer vegada en 77 años. 8. El Colexu Rural del Cabu Peñes y el Colexu Montiana de Xixón ponen el nome n’asturianu. 9. La nueva Llei d’Educación modifícase pa incluyir un apartáu que permite la continuidá de la llingua asturiana nel sistema educativu. 10. La TPA emite per primer vegada una película doblada al asturianu n’horariu de máxima audiencia. Comentái en http://www.facebook.com/inaciugalan o @inaciugalan Fonte: Inaciugalan.com

9 comentarios:

  1. Les medies tintes non30 de diciembre de 2013, 17:33

    A Inaciu Galán; nel puntu 4, nel meyor de los casos hai un erro nel plateamientu del ítem, o nel peor ta bien mal: nun ye solu col votu en contra del PP y UPyD, sinon col votu en contra de IU (Gaspar Llamazares) y de ERC (Tardá & cía), o ¿nun ye ciertu?, lel coses hai que veles y diciles como son y non a medies tintes.

    ResponderEliminar
  2. La meyor noticia que hai ye ¡¡¡ O F I C I A L I D Á !!!

    ResponderEliminar
  3. Amb una bona notícia n'hi hauria prou: la llengua asturiana és oficial.

    Igualment, està bé mirar enrere i veure que s'han fet i aconseguit coses. L'any que ve, més.

    ResponderEliminar
  4. Ganó la espublización y ésitu de ventes de les nueves aventures d’Asterix n’asturianu. L'añu qu'entra a pola oficialidá.

    ResponderEliminar
  5. Avante toda... a emburriar TOOS nel mesmu sentíu.

    ResponderEliminar
  6. Astérix n'asturianu foi una perbona noticia.

    ResponderEliminar
  7. Yo creyo que la meyor notícia foi la emisión per TPA de la primer película n'asturianu.

    ResponderEliminar
  8. Hai que dir tras la oficialidá. Avante toa.

    ResponderEliminar
  9. Esa ye la meyor noticia que podía dase n'Asturies.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.