9/4/13

III Xornada de Patrimoniu L.lingüísticu ya Cultural en Vil.lablinu

 


L'asociación Faceira y el grupu de música folk l.lacianiegu Tsuniegu entamen en Vil.lablinu (L.laciana, Lleón) el día 13 d’abril, la III Xornada de Patrimoniu L.lingüísticu ya Cultural. La xornada va tener llugar nel llar de la Fundación Sierra Pambley (cai La Brañina, 13, Vil.lablinu) y va cuntar con música lleonesa, presentaciones de novedaes editoriales en lleonés y conferencies de dellos espertos del ámbitu universitariu que van tratar sobre la situación sociollingüística lleonesa y sobre los fondos musicales de la familia Sierra Pambley.

El programa d'actos va entamar cola presentación de la xornada a les 12:00 hores, y de siguío'l catedráticu de la Universidá d'Uviéu Xosé Lluis García Arias, y el Profesor Xosé Antón González Riaño, de la mesma universidá, van falar sobre la Situación sociollingüística de Lleón”.


Na sesión de la tarde presentaránse dos llibros escritos lleonés: la obra teatral "Sentir, y nun sentir sentire", del músicu y escritor Fran Allegre; y tamién "Mitoloxía popular del reinu de L.lión", de Nicolás Bartolomé Pérez ya ilustráu por Alberto Álvarez Peña, nel que s'axunten y estudien los mitos propios de les tierres de Lleón, Zamora y Salamanca. Asina mesmu, el Profesor de Musicoloxía de la Universidá d'Uviéu, José Ignacio Suárez García va impartir una conferencia titulada “La música na familia Sierra-Pambley ya’l sou entornu: los fondos musicales de la Fundación en L.lión”.
El zarru de la xornada va correr a cargu del grupu Tsuniegu que va interpretar un repertoriu de música del país.
Más información: Porgrama completu d’actividaes

Fonte: Asturnews

9 comentarios:

  1. Va ser una xornada cultural percompleta y bien guapa.

    ResponderEliminar
  2. La xornada va cuntar con ponentes y collaboradores de muncho altor, tou un luxu pa la llingua. Ye una bona noticia y una allegría pa tolos asturfalantes.

    ResponderEliminar
  3. La presencia de nel actu l.lacianiegu de Vil.lablinu de figures de la solvencia de Xosé Lluis García Arias, Xosé Antón Glez. Riaño, José Ignacio Suárez García, presentación de libroen lleonés de Fran Allegre, Nicolás Bartolomé Pérez (con ilustraciones de Bertu Peña), ye toa una garantía de gran calidá y gran altor lo que constitúi una estraordinaria noticia pal mundu de la llingua.

    ResponderEliminar
  4. Xosé Melcón Bayón11 de abril de 2013, 19:27

    Joder... Los habituales del incensariu andáis incansables, ¿eh? Presta ver tantu espíritu crítico nos oficiales del blogue, hehehehe
    Hala, a siguir ximielgándolu.

    ResponderEliminar
  5. Hailos que nacieron persimistes, que nunca naide fai nada al so gustu, que siempres ven la botella medio vacida o balera del tou pero que curiosamente suelen ser los que nunca faen nada positivu por la llingua, salvu criticar... ¡qué pena!

    ResponderEliminar
  6. Xosé Melcón Bayón12 de abril de 2013, 3:38

    Bueno, y hailos también que piensen que por pintar les coses de color de rosa y dicir que too ye impresionante y maravioso yá tán faciendo dalgo positivo pola llingua.
    Parezme bien tener una actitú positiva, pero ensin crítica nun hai avance. Y tol día dando-y al incensariu cansa.

    ResponderEliminar
  7. Yá ye la tercera edición de les xornaes, sí que ye positivu.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.