17/7/09

Promoción del catalán nes empreses


La Generalitat de Catalunya y la Plataforma per la Llengua promueven el catalán nes empreses.
La Plataforma per la Llengua y l'Agència Catalana del Consum punxeron en marcha una guía pa que les empreses catalanes incluyan nes polítiques de Responsabilidá Social Empresarial (RSE) criterios llingüísticos que permitan avanzar haza la "plena normalidá" del catalán.
El llibru 'Proposta per a l'establiment d'un codi de bones pràctiques a l'empresa en relació amb l'us del català en els productes i serveis que s'ofereix a les persones consumidores' inclúi una descripción del mercáu catalán y del marcu llegal, asina como propuestes de bones práutiques clasificaes n’ámbitos concretos.

Ente los conseyos, destaquen midíes que van acullá del estrictu cumplimientu de la llei actual y qu’afeuten a l’atención oral y escrita a los veceros, la publicidá, l’etiquetaxe, la megafonía, los contratos y les factures.

Amás, inxertóse un apartáu de bones práutiques en seutores consideraos especialmente "interesantes", como bares y restaurantes, entidaes financieres y de seguros, axencies de viaxes, empreses de tresporte, telecomunicaciones y productos informáticos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.