5/10/15

Veny reivindica la unitat de la llengua catalana de Salses a Guardamar


Joan Veny, Artur Mas i Muriel Casals.
Joan Veny, Artur Mas i Muriel Casals. 
El filòleg mallorquí Joan Veny i Clar va rebre el 47è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes atorgat per Òmnium Cultural al Palau de la Música. El guardonat va reivindicar la unitat del català: "La nostra llengua és una, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer. Per això hem denunciat i condemnat els governs que, dins la catalanofonia, han promogut desconnexions de canals mediàtics i han posat traves a l'ensenyament de i en la llengua pròpia. Amb la llengua no s'hi juga!", va alertar.
Muriel Casals, presidenta d'Òmnium, va fer referència al 27-S ressaltant que "ara és l'hora de sumar. Cadascú amb la seva veu i amb les seves idees, actuant junts per fer realitat la il·lusió compartida".
L'acte, al Palau de la Música, va comptar amb les intervencions, entre d'altres, del periodista Joaquim Maria Puyal i el filòleg Joan Mas i Vives.
Filòleg, savi, estudiós, Veny és continuador de la ingent obra de Joan Coromines, de qui sempre s'ha declarat "admirador", i l'artífex, al costat de Lídia Pons, de l'Atles Lingüístic del Domini Català, un programa d'investigació sobre la llengua catalana centrat en la diversitat dialectal.
El jurat del premi va destacar el mes de febrer passat l'"excel·lència de la seva obra científica".
Fonte: Diari de Girona

13 comentarios:

  1. Esi del mediu de la semeya ye un perfeutu bandido, un caco apandador y tien que dir a la trena.

    ResponderEliminar
  2. Vindràs tu a ficar-lo a la trena, valent?

    En comptes de mirar de prendre exemple en la defensa de la llengua del doctor Veny, de la importància de la seva obra, de l'honor que fem als nostres estudiosos, no, tu no; per a tu el que importa és que el del "mediu" és un bandit (?), un llabregot (??) i ha d'anar al trull (???) perquè ho has llegit al Mundo, l'ABC o la Razón.

    Ai no, que això voldria dir que saps llegir. Segurament ho has escoltat a TVE, a TPA o a 13TV.

    Quina pena d'Asturies! Tan bonica i tan plena de miserables!

    ResponderEliminar
  3. Pa David Gimenos i Ayuso: ye la man derecha de los pujoles colo que conlleva, ¿si o non?; ye'l responsable de los desfalcos y la intervención de toles sedes de CiU ¿sí o non?; ye'l "presuntu" apandador del 3% al 20% de mordida sistemática durante munchos años de les concesiones d'obres en Cataluña ¿si o non?; ye'l perxuru de la constitución (la xuró pa tomar posesión) y por tanto ye un felón a la mesma ¿si o non?; polo que "presuntamente" tien que dir a la cárcel y antes o dempués va dir, vas velo. Lla xusticia ye ciega y ye igual pa toos ¿sí o non, Ayuso?

    ResponderEliminar
  4. De tanto obedecer lleis inxustes, esti pueblu perdió la so dignidá.

    ResponderEliminar
  5. El filólogu mallorquín Joan Veny i Clar ye un perbón eslabón de la cadena científica (quiciabis daqué escoráu al catalanismu radical) y merez loor. El suxetu del medio la semeya namás merez el trullu y bien rapidu pa que nun robe más al pueblu catalán (y español) y nun faga más mal a la sociedá catalana. ye un permal individuu que rompe y malversa en llugar de unir y alministrar bien a la so xente.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Resines, qui collons et creus que ets per a atorgar al doctor Veny la categoria de "catalanismu radical"?

      I si per a tu el més important de l'article és la foto en què es veu el President de la Generalitat, acusat per un Estat corrupte i antidemocràtic per haver posat unes urnes i haver-nos preguntat a nosaltres, el Poble, només puc fer que repetir-te que Asturies és molt desgraciadeta de tenir tants miserables entre els seus fills.

      Quan vegi un President de la Xunta lliurant-li el 47è Premi d'Honor de les Lletres Asturianes a un filòleg lleonès, per exemple, aleshores tindràs dret de criticar-nos.

      Cagamandúrries.

      Eliminar
    2. Per cert, tens proves dels delictes que dius? Doncs si és així, vés al jutjat de guàrdia i denuncia'l perquè l'única acusació, denúncia i imputació que pesa sobre el President és per haver posat unes urnes el 9N passat.

      Que us creieu tot el que vomita la caverna madrilenya.

      Eliminar
  6. Per al plurinònim habitual i per ordre: no, no, no, no, no, no, no.

    Crec que t'he contestat a totes les mentides espanyoles que, com a bon asturià, no et canses de repetir i t'agrada creure.

    ResponderEliminar
  7. Quien se pica ayos xinta.

    ResponderEliminar
  8. Hai munchu fatu qu'escribe equí n'saturianu.

    ResponderEliminar
  9. ¿n'saturianu o n'asturianu? Nel.

    ResponderEliminar
  10. X....., ¡vaya tropa! de colloráu y dalgunu de negru.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.