27/2/12

Campaña de cartes pola escuela en catalán


Benvolguts/des amics i amigues

El proper 7 de març , el Ple de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal de Justícia de Catalunya deliberarà , votarà i fallarà respecte l'execució de les sentències del Tribunal Suprem que exigeixen a la Generalitat que el castellà sigui llengua vehicular de l'ensenyament de Catalunya

Envia una carta als 23 magistrats del TSJC en suport a l'escola en català:

http://www.escolaencatala.cat/envia-al-tsjc

10 comentarios:

  1. Calques na llinia d'enriba de "Publicado por..." y dempués nel botón que pon "ENVIAR" d'embaxo la carta.

    ResponderEliminar
  2. gracies, yá ta unviada la carta. A ver si hai una campaña asemeyada pa la oficilidá y ellos tamién nos firmen.

    ResponderEliminar
  3. Les minoríes tamos xuntes pola mesma causa de la llingua propia.

    ResponderEliminar
  4. La carta yá ta unviada.

    ResponderEliminar
  5. Muncha cartina dende Asturies, que ta bien; pero pal asturianu tamién dende Asturies y dende Cataluña ¿qué? munchoso alcuérdanse del catalán pero naide alcuérdase de la nuesa llingua.

    ResponderEliminar
  6. Reme, tolos asturianos qu'unvien cartes pa sofitar el catalán de xuru que sofiten toles campañes, movilizaciones, recoyida firmes, manifestaciones,la oficialidá.... pal asturianu.

    Nun tolos asturianos que sofiten, falen, vindiquen, que se movilicen pal asturianu,que quieren la oficialidá del asturianu tienen empatía col catalán.

    Pero lo pior ye que la mayoria los asturianos nun se movilicen pol asturianu, nun vindiquen la so oficialidá,nun son activos na so llingua y nun-y tienen ciñu. Nun quieren lo de so como pa querer otres llingües -como'l catalán- a nun ser qu'esa llingua seya'l castellanu. Esa sí qu'hai que sofitala.
    Ye lo qu'hai.

    ResponderEliminar
  7. Ye verdá y toy d'alcuerdu, pero tamos lexos de la oficialidá.

    ResponderEliminar
  8. Si us plau, que tothom mani cartes de manera massiva a veure si despertem la consciència de qui correspongui en les altures decisòries.

    ResponderEliminar
  9. Anna, ja ho hem fet.I ara els catalans podieu fer-vos fotos de manera massiva amb el text "Yo doi la cara pola oficialidá" o "Jo dono la cara per la oficialitat" i lliurar-les a aquesta adreça web: http://www.doilacara.net/.
    Tan sols demanem la oficialitat, amb això ens conformem i ni tan sols la tenim.
    Les nostres altures decisòries no en tenen consciència envers aquest dret humà i democràtic.El mateix que en tenen altres llocs des de 1979.
    Demcracy for Asturies.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.