19/6/16

El conseller Mundó veu «alarmant» que només el 8,4% de les sentències sigui en català

 El percentatge més alt de resolucions en llengua catalana se situa a les comarques de Girona, amb un 16,7%, seguit de Lleida i Pirineus, amb un 9,3%






L'ús del català en les sentències judicials a Catalunya està en el nivell més baix dels últims deu anys. El 2015 es van dictar un 8,4% de sentències en català, davant del 12,2% del 2014 i lluny del 18,1% del 2006. Així, hi ha hagut unes 19.300 resolucions en català, enfront de les 211.500 en castellà. 

El percentatge més alt de català se situa a les comarques de Girona, amb un 16,7%, seguit de Lleida i Pirineus, amb un 9,3%. A l'altra banda, s'hi troben Tarragona, amb un 3,6% i les Terres de l'Ebre, amb un 5,5%. Davant d'aquestes xifres, el conseller de Justícia, Carles Mundó, ha denunciat que l'ús del català va "de mal en pitjor" i ha qualificat les últimes dades d'"alarmants".

En l'acte de lliurament dels diplomes als 856 nous advocats catalans, Mundó ha considerat que la llengua catalana està "en una situació d'emergència" en l'àmbit judicial i ha reclamat la complicitat tant dels advocats que ja exerceixen com dels que s'incorporen a la professió. 

En aquest sentit, ha demanat als advocats que facin de "motor de canvi" i que siguin "els primers a exercir els seus drets i a fer servir el català amb normalitat". El titular de Justícia ha avançat que el Departament prepara diverses mesures per promoure l'ús de la llengua catalana als jutjats. No obstant això, el conseller ha recordat que, "encara que sembli mentida", el coneixement de la llengua és només un mèrit i no una obligació per treballar a l'Administració de Justícia.

Fonte: Nació Digital

1 comentario:

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.