17/9/14

L'AMPA del IES J.J. Carlos Miguel denuncia que l'alumnáu de bachiller nun podrá estudiar asturianu


La mengua horaria del profesoráu impidirá a alumnos y alumnes de bachilleratu cursar asturianu nesti centru sotrondianu.

L'Asociación de Pás y Más del IES J.J. Calvo Miguel vien de dirixise a la Conseyera d'Educación denunciando que la mengua d'horariu del profesoráu d'asturianu va a impedir al alumnáu de bachilleratu d'esti centru cursar l'asignatura de Llingua Asturiana. Esti retayu ye de más de la mitá del horariu, y dende l'AMPA nun entienden que se prive d'estudiar asturianu a un alumnáu que lleva cursándolu dende Primaria, tal como espeyen.

Ye por ello que l'asociación de pás y más d'esti centru asitiáu en Sotrondiu considera necesario caltener la ufierta de l'asginatura en toles etapes educatives. Poro, consideren que'l tratu al asturianu nun puede ser marxinal, y menos entá cuando cunta con una demanda perimportante, como ye'l casu d'esti centru educativu.

Por too ello, demanden que se caltengan les hores llectives del profesoráu pa garantizar que tol alumnáu puea estudiar llingua asturianu ensin les torgues que, añu a añu, priven d'estudiar esta asignatura a dellos miles d'alumnos y alumnes per tol país.

Fonte: Infoasturies

1 comentario:

  1. Les torgues pal accesu al deprendimientu de la nuesa llingua na educación finarán cola oficialidá del nuesu idioma.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.