23/9/14

La justícia tomba el trilingüisme balear

El TSJ dicta tres sentències en contra de la norma aprovada per Bauzá l'abril de l'any passat

Creu que era "imprescindible" consensuar-ho amb la UIB, encarregada de vetllar per la llengua

El Tribunal Superior Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha dictat avui tres sentències en les quals accepta els recursos presentats per CCOO, STEI i la UGT i declara nul el Decret del govern de José Ramón Bauzá aprovat l'abril de l'any passat, que regula el Tractament Integrat de les Llengües (TIL) als centres docents no-universitaris. La justícia argumenta la decisió en base al fet que la nova política lingüística escolar es va aprovar sense la "imprescindible" consulta a la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Les tres sentències coincideixen en assenyalar a l'uníson que el Govern no va acomplir la seva obligació de demanar un informe a la UIB, tot i que l'Estatut dictamina que la institució universitària és l'òrgan consultiu preceptiu en tot allò referent a la regulació de la llengua catalana.

"Si l'Estatut contempla per a la Universitat una funció assessora del govern en tot el relatiu a la llengua catalana, no pot obviar-se la seva intervenció en aquesta matèria i per tant en aquesta matèria, els seus informes són preceptius", assenyala concretament una de les sentències.

"Es respectarà"

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana María Camps, ja ha assegurat que la decisió del TJSIB "s'analitzarà, es respectarà i es prendran les decisions que jurídicament i legalment corresponguin".

L'assemblea de docents ja ha reclamat la dimissió de Camps i de tot el seu departament, petició a la qual s'ha sumat també el PSIB-PSOE.

Fonte: Nació Digital

4 comentarios:

  1. El PP nun respeta les llingües propies de los Pueblos del Reinu d'España. Tampoco n'Asturies onde fai campaña escontra l'asignatura obligatoria d'asturianu.

    ResponderEliminar
  2. Ye bien conocíu que'l PP nun ta pola llabor de soifitar l'asturianu, ye pedir peres al olmu.

    ResponderEliminar
  3. L'asturianu esmolece y los asturianos tamos tan tranquilos.

    ResponderEliminar
  4. Eclesiastés: "Ye xustu y necesariu"

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.