14/9/14

Somescola crida a mantenir el model educatiu català al començament de curs

Acto de Somescola
Foto: EUROPA PRESS
BARCELONA, 13 Sep. (EUROPA PRESS) -
   La plataforma Somescola, que aglutina entitats cíviques i educatives, ha fet aquest dissabte una crida a la comunitat educativa a mantenir el model d'escola català coincidint amb el començament del curs dilluns que ve.
   En un comunicat, ha lamentat que des del Govern espanyol i els tribunals es vulgui aprofitar l'entrada en vigor de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) per "intensificar els seus atacs i desestabilitzar les escoles catalanes".

   Ha lamentat que tres escoles més de Tarragona siguin obligades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a impartir el 25% de les assignatures en castellà, que pot representar "noves intromissions" en la política educativa avalada pel Parlament.

   La plataforma ha assegurat que lluitarà davant de l'entrada de la Lomce a les aules i que estarà atenta a les instruccions donades per la Conselleria d'Ensenyament, a qui exigeix "claredat i eficiència".

   Ha recordat la manifestació del 14 de juny a favor del model d'escola catalana i l'ha considerat "una eina clau" per a la cohesió social, la igualtat d'oportunitats i la qualitat educativa.

Fonte: Europa Press

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.