25/3/13

La Diputació recorrerà "amb tota probabilitat" la sentència del TSJC en contra de l'ús "preferent" del català a la institució


Joan Reñé assegura que els efectes que la resolució tindrà per l'ens "seran absolutament mínims i insignificants"

Joan Reñé ha manifestat que "amb tota probabilitat" la Diputació de Lleida recorrerà la sentència del TSJC en contra de l'ús preferent del català a la institució tot i que de moment els serveis jurídics de l'ens ho estan valorant encara.

Així mateix, ha assegurat que els efectes que suposa la sentència per la Diputació "seran mínims i insignificants" pel fet que "en cap cas posa en qüestió el que és l'ús habitual i normal de la llengua catalana" en aquesta institució si no tot el contrari, ja que "de forma imperativa manifesta que s'han de continuar treballant els expedients administratius en llengua catalana dins la institució", ha remarcat Reñé. El president de la Diputació de Lleida ha deixat clar que en vint anys "no hi ha hagut cap problema ni ningú ha presentat cap requeriment ni sol·licitud perquè es fes d'una altra manera".

Tot i això, Joan Reñé ha expressat en nom de l'ens que presideix la "insatisfacció" i el "greuge" que suposa "no entendre que en aquests moments algú continuï generant problemes allà on no hi són" perquè la llengua catalana a la Diputació de Lleida "no suposa cap problema per la comunicació amb tots els ciutadans i amb totes les administracions amb què ho estem fent". A més, ha remarcat que de la vintena d'articles del Reglament per a l'ús de les llengües catalana i occitana-aranesa a la Diputació de Lleida que demanava modificar Convivencia Cívica Catalana, la sentència del TSJC "només ha modificat una paraula en un parell d'articles i dos articles més, fet que ha qualificat "d'insignificant". En concret, la resolució anul·la que el català pugui tenir la consideració de llengua "preferent" en el funcionament diari de l'ens i en les seves comunicacions i també elimina el fet que hagin de ser els ciutadans els que sol·licitin formalment si volen que se'ls contesti en castellà, com establia l'actual reglament.

Per Reñé, l'objectiu del recurs de Convivencia Cívica Catalana busca "derivar un cop més l'atenció allà on no hi ha problemes ni amb les banderes ni tampoc amb la llengua quan realment el que ens hauria de preocupar a tots és la situació que tenim al carrer i el patiment que tenen tants ciutadans per una situació econòmica complexa".

Fonte: La Vanguardia

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.