17/2/11

La Procuradora Xeneral tien d'iguar les bases d'un premiu en favor del asturianu


Primero foi la Universidá d’Uviéu, que camudó les bases d’un concursu pa incluyir al asturianu, darréu ocurrió lo mesmo cola ATA, y agora ye la Procuradora Xeneral d’Asturies quien ha rectificar y camuda les bases del Premiu denomáu “Amparu de Drechos y Llibertaes”, nel que se facía obligatorio presentar les solicitúes y documentación axuntada “necesariamente” en castellán. El recursu de Xuristes pol Asturianu acaba de facer rectificar a la Procuradora.

Les bases del premiu, nes que se conseñaba la obligatoriedá de presentar les propuestes n’asturianu, apaecíen nel BOPA’l pasáu 29 d’avientu y la rectificación pue lleese nel BOPA de 5 de febreru de 2011, onde agora diz “Las solicitudes y documentación adjunta se presentarán en castellano. También serán admisibles, de conformidad con la normativa de aplicación, las solicitudes y documentos que se formulen en bable/asturiano”.

Tomando en cunta que la “normativa de aplicación” ye, nada menos, que la Declaración Universal de los Drechos Humanos, el Conveniu Européu de Drechos Humanos y la Constitución Española, nun ye de plasmar que l’Aconceyamientu de Xuristes pol Asturianu manifieste tar fartucu de tantes inxustes agresiones escontra la ciudadanía asturfalante protagonizaes pol gobiernu Areces y los sos satélites, siendo asina que lo menos que se pue pidir a les autoridaes públiques ye una actitú bonal nel acatamientu de les lleis, xustamente tolo contrariu d’esta permanente rebeldía no que cinca al cumplimientu de la probe normativa que protexe l’usu de la llingua propia. Rebeldía y desacatu a les lleis que mos desixe a les organizaciones cíviques l’andar tres d’ellos, como la xusticia, una y otra vuelta, per xulgaos y tribunales.

Fonte: Asturnews

3 comentarios:

  1. La movilización llingüística da resultaos. Norabona y oficialidá.

    ResponderEliminar
  2. El 19-10-10 fixi un comentariu nel to blogue sobre'l resolvimientu del númberu mínimu d'alumnos pa estudiar asturianu pos vuelvo dicir lo mesmo por desgracia.

    ResponderEliminar
  3. A ver, hom... ¿ú la xente asturfalante? nun se ve per nengún llau, ¿qué pasa?

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.