6/2/11

Campaña pa desixir los drechos llingüísticos nel País Valencianu


ACPV considera que cal guanyar espais d'ús social més enllà de l'ensenyament.
Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha iniciat la potent campanya "Tenim drets, sí a la nostra llengua" per tal que el català guanyi espais d'ús social al País Valencià. L'entitat cultural considera que després de quatre dècades treballant en garantir la llengua a l'ensenyament i als mitjans de comunicació ara és el moment de fer un pas més cap a àmbits on és absolutament minoritzada com l'administració autonòmica i les grans empreses.


En aquest sentit la campanya es basa en accions informatives i pedagògies, per exemple amb l'edició d'un guia de drets lingüístics que faci "pedagogia de la necessitat d’uncomportament col·lectiu de fidelitat lingüística i d’exigència de respecte" però també en accions concretes com instar als valencianoparlants a realitzar la declaració de renda en la llengua pròpia.

La campanya vol aprofitar la xarxa de voluntaris teixida per la ILP Televisió Sense Fronteres -va aconseguir 253.000 signatures només al País Valencià- per desenvolupar aquesta tasca per fer créixer l'ús social del català.

Fonte: Nació Digital.cat

3 comentarios:

  1. Els valencians també tenim tot el dret del món a utilitzar, promocionar i normalizar al màxim la nostra llengua és a dir el valencià, ambs tots els drets i deures que aixó comporta, especialment usant practicant aixó tan necesari i exquisit que és la pedagogia, pel que em sembla molt bé. Ho diu un valenciá fora de la seva terra.

    ResponderEliminar
  2. Entrugo quien pueda razoname curiosu la respuesta: nel país valencianu ¿qué se fala, valencianu o catalán? gracies por adelantao.

    ResponderEliminar
  3. El valencianu ye una variedá de la llingua catalana.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.