26/2/14

Universidaes de Valencia, Alicante y Jaume I van promover la "lliteratura catalana" actual con escritores valencianos

 COLLABORA L'ASSOCIACIÓ D'ESCRIPTORS EN LLENGUA CATALANA
L'Aula de Llectura i Escriptura de la Universitat de València, dirixida pol catedráticu y escritor Josep Ballester de la Universitat de València y la profesora de la Universitat Noelia Ibarra, xunto cola Aula Literària de la Universidá d'Alicante, la Universitat Jaume I y cola collaboración de la Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) programaron l'actividá 'Veus literàries'.

   L'oxetivu ye "promover la lliteratura catalana contemporanea al traviés d'escritores valencianos nesta primer edición", informen los responsables de la iniciativa nun comunicáu.

   El ciclu va incluyir seis conferencies nes trés universidaes pa promover l'acercamientu a la obra y trayectoria de seis reconocíes voces a la comunidá universitaria y d'accesu llibre a tol públicu.

   L'actividá inaugural na Facultat de Magisteri de la Universitat de València cola conferencia de Mercé Viana esti miércoles, día 26 de febreru, a les 12.00 hores, col títulu 'Llegir... Quina responsabilitat tenim els mestres?', y va rematar tamién na Facultar de Magisteri de la Universitat de València cola participación de Silvestre Vilaplana el miércoles, día 9 d'abril, a les 12.00 hores.

Fonte. Europa Press

2 comentarios:

  1. Pero vamos ver d'una vegada qué o cómo ye: llingua catalana o llingua valenciana, escritores catalanes o escritores valencianos. ¿O ye cada vegada según convenga a dellos convenenciudos na tema llingüístico?

    ResponderEliminar
  2. Llengua catalana, en la que, per simplificació, hi trobem els dialectes barceloní, valencià, lleidetà, empordanès, tortosí o fragatí.

    Un escriptor nascut a Catalunya és un escriptor català, encara que escrigui en anglès, i un escriptor nascut al País Valencià és un escriptor valencià, encara que escrigui en català.

    És fàcil.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.