5/9/11

Somescola.cat denuncia la persecución del modelu llingüísticu escolar catalán



La plataforma lamenta que la justícia avali idees de grups minoritaris. Somescola.cat rebutja la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya respecte l’ús del castellà com a llengua vehicular a l’escola. La plataforma lamenta que la justícia "continuï avalant i donant cobertura a la persecució que un reduit nombre d’individus du a terme contra el model lingüístic escolar al nostre país".

Somescola.cat denuncia l’actitud "antidemocràtica i de manca de respecte d’aquest grup minoritari respecte el consens assolit per les grans majories socials en matèria de política lingüística". La plataforma també considera que, "malgrat que aquests individus estan fent un ús legítim del poder judicial, estan adoptant una actitud èticament reprovable per tal d’aconseguir objectius polítics que no tenen res a veure amb la convivència ni amb la cohesió social".

Somescola.cat espera que el govern català no faci ni un pas enrera en la defensa del català com a llengua vehicular i li reclama que no cedeixi a la pressió política i judicial espanyola.

La plataforma va néixer fa 8 mesos amb la voluntat de plantar cara a aquest tipus de fets socials. "La política lingüística de l’escola a Catalunya es decideix en el parlament, i no al carrer ni en els tribunals".

somescola.cat convida la societat catalana a afegir-se a la celebració dels actes que té previstos per al proper 26 de setembre, Dia Europeu de les Llengües.

Fonte: Nació Digital

12 comentarios:

  1. A ver hom, llevais sacando noticies recoyies d'Avui, Nació... esos medios son pro-indpendencia catalanista y ta claro que la so versión ye tendenciosa. En Cataluña, actualmente, nun hai un peligru pal catalán, nun ta amenazada y la única que ye persiguida ye la española. Toi fartu d'estes tonteríes y d'estes VICTIMIZACIONES que fain pa poder atacar al Estáu español. Gústa-yos dir de víctimes. Ellos dicen que nun puen facer 100% vida en catalán, pero lo que nun dicen ye que tampoco se pue facer 100% vida en español, y esto sábelo cualquier turista que vaiga p'allá (nun te digo ná si vives allí).
    Polo tanto, toi fartu de que se-y dea cancha a esti tipu noticies fuera del ambiente pro-independentista catalán. Lo único que fain estes noticies ye que la xente garre más mieu a la oficialidá del asturianu, pensando que aquí va pasar lo mismo.

    ResponderEliminar
  2. Doncs sí. Jo mateix, sempre porto unes quantes pedres a la butxaca i, quan sento algú que parla castellà pel carrer, paaaaaaf, una pedrada al mig del cap. Així els escarmentem i no tornen a parlar mai més castellà.

    I als turistes els fem un examen a la frontera abans que entrin per a veure si són capaços de dir "setze jutges d'un jutjat mengen fetge d'un penjat"; si no, no entren. Per això només tenim 15.000.000 de turistes cada any.

    ResponderEliminar
  3. David Gimeno, les entrugues son: ¿hai peligru pal catalán?, ¿ta discrimináu o marxináú'l catalán? Esi ye l'asuntu, si les rimpueses son NON, pues nun tien xacíu lo que diz l'anuncia.

    Eso sí, tenemos que facer escoyeta ente dos supuestos enantes de definir postures:

    1- de que se quiera una sociedá billingüe onde l'alministración defenda l'usu catalán/español.
    2- de querer facer una sociedá dafechu monollingüe onde l'alministración defenda namás l'usu catalán.

    El supuestu 1 ye per onde va'l comentariu de Bonada. El supuestu 2, si ye onde t'allugues, ye falar d'otra cosa

    Per otra parte, lo que camientes nun vien a cuentu pa nada David Gimeno, naide diz eso. Lo de dir víctimes yo tamién toi d'acuerdu (siempre y cuando partamos del primer supuestu que comenté y non del segundu). Y que conste qu'a mi me da igual lo que faigáis en Cataluña, pero hai que dicir les coses pel so nome, ye dicir, ¿fales dende'l primer supuestu o dende'l segundu? Y llueu siguimos falando.

    ResponderEliminar
  4. Com que veig que no t'ha quedat clar, jo sóc dels que persegueixen i amenacen el castellà, com dius en el primer comentari:

    > En Cataluña, actualmente, nun hai un peligru pal catalán, nun ta amenazada y la única que ye persiguida ye la española.

    Us persegueixo pel carrer i us amenaço amb una pedrada.

    ResponderEliminar
  5. Tien razón Bonada y tamién totalmente dalcuerdu con Valdornón. Trabayé cinco años en Terrasa y Vic y la llingua que cuerre muncho en pelligro ye'l castellán, enxamás el catalán fale lo que fale "el pedreru" o seya el de les pedraes, que paez unu más de los "victimeros aprovechaos" que sacaron perbona tayada durante munchos años de papá estáu central pero paez que se yos acaba'l momiu. La llei ye la mesma pa toos amiguín ensín privilexos pa los guapos y los llistinos: billingüismu pleno con tolos drechos catalán/castellanu o castellanu/catalán SI ye lo correutu y constitucional; monollingüismu del catalán namás a la trágala NON pue ser y amás ye imposible y munchu menos nun enseñu en llibertá nel sieglu veintiún nuna España llibre y democrática.
    Pal "enteradillo" de les piedres (...que nun entiende ná de ná, ¿qué le deprenderíen na so escuela de nenu que le trastornaron el sesu?) que aún nun sabe que ye español, que vive en España, y qu'esiste una Constitución que ye la mesma pa toos y toes ye que hai que usar la intelixencia y tar abiertu a les llibertaes del xéneru humanu, ser un home llibre en toos los sentíos y non un ultra ni dexase llavar el cerebru tantu. Un simple conseyu d'amigu: sal de Cataluña y viaxa, deprenderás muncho por exemplu que hai munches más llugares tan perbonos o más que Cataluña, con munchos valores, y munches otres coses y verás que nun fai falta dir tirando piedres a la xente (ni en bromes) , que nun hai tantos enemigos sueltos per ehí y qu'esiste dalgo que llamen democracia, llibertá, y empatía. En resume bona voluntá y ganes de vivir y de dexar vivir.

    ResponderEliminar
  6. pal Willy Fog anterior11 de septiembre de 2011, 22:31

    la custión nun ye lo que-y deprendieron na escuela, la pregunta ye si tu fusti a la escuela. Yo cuanto más viaxo más vergoña me da d'esta forgaxa como esti últimu qu'escribe ensin tener nin idea de nada. Va ser qu'agora la llingua en peligru ye'l castellanu en Cataluña. Tu sedríes d'esos que viviendo en Cataluña nun t'integraríes porque los catalanes falen la so llingua y los llamaríes "cerraos"... nun se quien ye'l "cerráu". Sedríes d'esos que viven en Cataluña y tan tol día odiando tolo catalán.
    Venga tio viaxa tu más y llei un poquiñín más.

    ResponderEliminar
  7. Cura i molt prudència perquè no tots els catalans som com el de les pedrades ni pensem com ell, no ens confonguem perquè els extremistes són pocs encara que facin molt soroll que és el seu.

    ResponderEliminar
  8. sí, també hi estan Alicia Sanchez Camacho,Albert Rivera,Anglada,Vidal Quadras,.... que també son catalans.

    ResponderEliminar
  9. La Nueva Engaña y Estalla12 de septiembre de 2011, 12:01

    A ver hom, tamién se saquen noticies de La Nueva España, El Comercio, La Voz de Asturies, conocíos toos ellos pol so envís proindependencia d'Asturies y pol so llabor impagable cola llingua, la so normalización social nos periódicos y el respetu a los topónimos oficiales.

    ResponderEliminar
  10. ¡Probinos! con una mente estrecha y percorta...

    ResponderEliminar
  11. Segrelles, per començar hi ha tantes opinions com catalans. Però els catalans normalment cometen unes faltes ortogràfiques concretes i tu, en canvi, comets faltes ortogràfiques pròpies de castellans. O sigui, que no vulguis fer-te passar pel que no ets.

    Sampedro:

    > qué le deprenderíen na so escuela de nenu que le trastornaron el sesu

    Doncs per començar van ensenyar-me castellà. I ara me'n pots fer un resum? És que no saps exposar les teves idees d'una forma ordenada i concreta i es fa molt difícil saber què estàs dient. Agraït.

    ResponderEliminar
  12. Luci, tu sábeslo bien al faltate oxíxenu al ñacer.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.