12/9/11

Voceru de Somescola.cat: "Ye l'actu más importante nos caberos años en defensa del catalán"

Un alumnu, una mayestra y un pá lleen el manifestu a favor de la inmersión

Manifestación na plaza Sant Jaume

Segons el portaveu de Somescola.cat, Miquel Àngel Essomba, les protestes que aquest vespre s'han convocat arreu de Catalunya són "les més importants" dels últims anys en defensa del català

IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA

Les protestes s'han convocat arreu de Catalunya amb l’objectiu de refermar el suport a l’escola catalana

Milers de persones han omplert aquest vespre la plaça Sant Jaume de Barcelona en la concentració convocada per Somescola.cat en defensa del model d'immersió lingüística. 'Per un país de tots, l'escola en català', aquest és el lema de la pancarta que s'ha estès a la plaça on s'han sentit crits d'independència i s'han pogut veure moltes estelades.

Una mestra, un pare i una nena, que han estat presentats pel periodista Xavier Grasset, han llegit un manifest en defensa de la immersió i la cohesió social. Els concentrats han cantat Els Segadors i han cridat consignes com "A Catalunya, escola en català". Segons el portaveu de Somescola.cat, Miquel Àngel Essomba, les protestes que aquest vespre s'han convocat arreu de Catalunya són "les més importants" dels últims anys en defensa del català

S'han pogut veure representants polítics com la portaveu d'ERC al Parlament de Catalunya, Anna Simó, que ha assegurat que la immersió "és un model d'èxit". "No podem tirar per terra el treball de tants anys, és un atac a la cohesió social", ha afegit.

No només hi ha manifestacions a Barcelona. Les concentracions s'han convocat arreu de Catalunya amb l’objectiu de refermar el suport a l’escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa. Les protestes arriben després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que amenaça el model d'immersió lingüística de l'escola catalana dels últims 30 anys.

A Girona, per exemple, més de 500 persones s'han concentrat a la plaça del Vi de Girona. El manifest per reivindicar el català com a llengua vehicular s'ha llegit a tres veus per part d'un alumne, un representant de les AMPA i un professor. El text fa una crida "a lluitar amb tots els mitjans democràtics per no posar en perill la cultura i la cohesió social de Catalunya.

Fonte: ara.cat

8 comentarios:

  1. ¿inmersión? ...o dictadura unívoca llingüística? cegaratos, ¡probinos!

    ResponderEliminar
  2. pa inmersión llingüística la del Principado13 de septiembre de 2011, 12:00

    sí,probinos los que nun saben o creen que saber porque sienten pehí medies verdaes.

    ResponderEliminar
  3. la dictadura ye la imposición de la forma pensar d'una persona a los demás. Nesti caso sedría la dictadura que quier poner el PP al restu que son mayoría tanto en representación política como na sociedá.

    ResponderEliminar
  4. Hai dalgunos, non munchos, que nun capten entovía que tán nuna España y na Europa moderna y non decimonónica, paez que de nenos llaváronles el cerebru de mal mou y metiéronles coses rares na cabeza, enfermedá difícl de sanar.

    ResponderEliminar
  5. Sí, és una llàstima que els espanyols encara estigueu pensant més en el "imperio" que en la "indústria". Però no et preocupis; segurament el segle XXII ja haureu entès que no esteu per sobre de ningú.

    ResponderEliminar
  6. si Delfa, dalgunos recibímos hosties por falar n'asturianu na escuela.Yera'l sieglu XX y non el XIX.
    La diferencia ye que a lo meyor a ti llavaronte tamién el cerebru y entovía nun te diste cuenta.

    ResponderEliminar
  7. Pal imperiosu y cía...18 de septiembre de 2011, 14:25

    L'únicu "imperio" sois tú y la to clá. Si esti ye'l actu más importante tais llistos rapazones, tenéis perbon futuru.

    ResponderEliminar
  8. nun se qué fais nesti blogue que nun tas na páxina de UPyD.Esos si que son imperialistes con señaldá de vieyos imperios.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.