17/9/09

Ouessant dixo sí a la llingua bretona


Enez Eusa e brezhoneg !
« Nós, ye nel detalle que cada día se llucha». Ye por un d’estes fórmules cuyo secretu ye que Jean-Yves Cozan comentarara la robla de la carta «Ya de ar brezhoneg» pola municipalidá de la so islla preferida : Ouessant. Mas enantes, habíase felicitao que la islla seya l’ayuntamientu 110 en comprometese abiertamente pola llingua bretona.

Pel so llau Denis Palluel, l’alcalde, dempués de tener afitao que «una llingua nun s’usa si se nun se fala », invitara a los sos homólogos bretones de l’asociación de les islles de Ponant a roblar la carta.

La presidenta de la Oficina de la llingua bretona, Lena Louarn, dempués de tener saludao a Jean-Yves Cozan pola so aición a favor de la llingua y sobremanera pola creación de la Oficina de la llingua bretona recordó que si Ouessant ye ún de los llugares más sagraos d’Occidente, fala tamién bretón dende fai 1 500 años.

Un poco más sero, sobre’l sitiu del Salón Internacional del Llibru Insular, la presidenta d’honor, Isabelle el Bal y Joël Richard, el presidente n’exerciciu de la manifestación na so 11 edición, comprometíense igualmente de mou oficial a favor del bretón.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.