13/9/09

Entama L'Arribada 2009

El llunes entama una nueva edición de L'Arribada qu'esti añu desendólcase fasta'l 3 d'ochobre con una montonera d'actividaes col programa más ampliu de toles ediciones cellebraes . El llunes va entamar l’Arribada 2009 nel Centru Polivalente de la Plaza Obdulio Fernández, en Villaviciosa, organizáu xunto cola asociación maliaya La Compaña del Ronchel.

L'Arribada d'esti añu entama cola novedá d’entamar les "Arribaes per Asturies", cola primer per Villaviciosa. Ellí, dende les 12:00 hores, van presentase Peñas cantábricas de Rafael Balbín de Villaverde (reedición) y Las fiestas asturianas nuevas formas y viejos ritos de David M. Rivas. La primer comunicación de l'Arribada va ser Dos proyeutos del sieglu XIX: Puertu de Tazones y canalización de la Ría de Villaviciosa de Senén Rivero Cueto. Otres actividaes del llunes son Tazones y la ballena: una semeya con historia nel Muséu del Pueblu d’Asturies y finalmente va facese un Homenaxe a les pescaderes de Tazones.

L’alcuentru lliteraríu cuntará esti añu con homenaxes, tertulies, presentaciones, conferencies, ponencies, teatru, esposiciones, películes...

Del 15 al 30 de setiembre les actividaes fadránse nel Centru de Cultura Antiguu Institutu (CCAI) de Xixón, y del 1 al 3 d’ochobre nel Muséu del Ferrocarril de Xixón.
Les actividaes organizaes pola asociación cultural L’Arribada cunten col sofitu de la Conceyalía de Cultura Tradicional de Xixón, Fundación Municipal de Cultura, Educación y Universidá Popular de Xixón, Ayuntamientu de Villaviciosa, Conseyería de Cultura del Principáu d’Asturies y la Oficina Municipal de la Llingua de Xixón.

Pues afondar na información nel blogue de L’Arribada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.