28/9/09

Autobuses de Barcelona con publicidá en defensa del catalán


Los autobuses de 4 llínies de Barcelona llucen imáxenes de la campaña de la Plataforma per la Llengua 'El català suma', qu’amosarán la "inesplicable desigualdá llexislativa" del catalán respeutu al castellanu en Cataluña.

L’oxetivu d’esta campaña, ye dar a conocer la situación del catalán n’estremaos ámbitos de la sociedá y remembrar que l’usu d’esta llingua en cualesquier ámbitu siempres suma y favorez la cohesión. Tamién quier amosar que’l catalán inda ta mui lloñe de la reconocencia que tienen otres llingües con pesu demográficu y comercial asemeyáu na Xunión Europea (XE).

La primer fas d’esta campaña anicióse en xunetu y la segunda, que reclama más presencia del catalán nel seutor empresarial y socioeconómicu, llanzóse con motivu de la Diada del 11 de setiembre y durará fasta la fin de mes.

La Plataforma per la Llengua señaló nun comunicáu que’l 99 por cientu las lleis qu’obliguen a utilizar una llingua determinada na información de productos distribuyíos en Cataluña obliguen namái al castellanu. Pa la organización, esti marcu llegal "discrimina" a los consumidores catalanes. Añedió que nun hai otra llingua na XE non obligatoria nel etiquetaxe tan presente como’l catalán. La campaña quier amosar con cifres y mensaxes la vixencia del catalán y el so pesu nel ámbitu internacional y nos seutores económicos y culturales, asina como la "discriminación" qu’entá carez en dellos seutores. Les aiciones d’esta actividá sucederánse dicá la fin d’añu, coincidiendo col XV aniversariu de la entidá.

1 comentario:

  1. les mesmes llínies d'autobuses que ñegaron a otra asociación la publicidá sobre la matriculación en castellán por ser un "tema polémicu". Apartheid puru.

    A ver si esta plataforma s'esmuel tamién por otres "inesplicables desigualdaes llexislatives" ente castellanu y catalán.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.