17/7/15

El català creix com a llengua de consum de llibres, cinema i teatre


Gairebé la meitat dels catalans prefereix escoltar música en versió original, segons el CEO


Foto: Adrià Costa

Un 35,4% dels catalans prefereix la llengua catalana a l'hora de llegir llibres, segons dades de l'enquesta Òmnibus 2015, realitzada pel Centre d'Estudis d'Oìnió (CEO). Aquesta xifra suposa 3,8 punts percentuals més que a la darrera onada de l'any passat. En el consum de cinema, un 22% prefereix el català (1,1 punts més), mentre que el 37,5% de la població l'escull quan va al teatre (3 punts més). D'aquesta manera, els consumidors cada vegada es posicionen més clarament pel que fa a les seves tries lingüístiques en aquests tres casos.

En el sector de la música, un 49,4% dels catalans prefereix escoltar-la en versió original (7,4 punts més que l'any passat), tot i que a un 25,9% li és indiferent la llengua en què l'escolta. 

L'enquesta Òmnibus 2015 s'ha dut a terme en un únic sondeig i els resultats s'han comparat amb els de les tres onades de l'enquesta del 2014. L'estudi revela dades sobre consum i hàbits culturals, com ara les activitats més freqüentades pels catalans: el cinema (45,5%); museus i exposicions (33,3%); festes tradicionals (30,2%); xerrades i conferències (29,3%), i monuments i jaciments (26,7%).

Segons l'enquesta, un 56% ha reduït la despesa en productes i serveis culturals. Pel que fa al consum mitjançant Internet, un 57% accedeix a més continguts en línia gratuïts, i un 19,4% accedeixen a més continguts en línia de pagament. A més, un 58,5% busca ofertes per anar al teatre, al cinema i als concerts, i un 47,7% només va al cinema o al teatre si pot obtenir descomptes. D'altra banda, l'estudi revela que un 32,1% dels catalans ha incrementat les visites a les biblioteques.

Pel que fa la participació cultural, segons l'estudi un 21,6% dels enquestats pertany a alguna associació cultural i un 14,2% hi participa activament. El percentatge global dels que pertanyen a alguna associació baixa 0,9 punts des de la segona onada de l'any passat, però el grau de participació activa creix 1,1 punts.
Fonte: Nació Digital

1 comentario:

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.