10/6/12

Plataforma per la Llengua y Consum Català reciben tres quexes llingüístiques al día

Las entidades Plataforma per la Llengua y Consum Català han recibido un total de 1.117 quejas de consumidores que han detectado déficits de uso del catalán en 2011, una media de tres al día, la mayoría de ellas por no etiquetar los productos en catalán y por falta de disponibilidad lingüística. Las seis empresas que han acumulado más quejas han sido del ámbito de la alimentación --Unilever, Casa Tarradellas, Panrico, Nutrexpa, Nestlé y Cobega--, en todos los casos por no tener la etiqueta de sus productos en catalán. Estas empresas, junto a Movistar, Orange, Endesa, Triodos Bank, Vodafone y Samsung copan el 30% de las quejas recibidas junto a las que se han interpuesto contra el Govern de la Generalitat y el Gobierno central. Se han registrado un total de 76 quejas hacia las administraciones públicas, entidades e instituciones, entre las que destacan las que afectan a la Policía Nacional y a la Guardia Civil "no solo por falta de atención al ciudadano en catalán, sino también por casos flagrantes de discriminación, menosprecio y burla de la lengua catalana". Las plataformas han conseguido que algunas empresas como Bauhaus, San Miguel, Veri y el Centro Comercial Arenas de Barcelona modificaran su política lingüística en favor del catalán. Fonte: Europa Press

9 comentarios:

  1. ...que comparaes cola falta d'atención al ciudadanu en castellán, cola discriminación, el faigu de menos y burlla de la llingua castellana en toa Cataluña, no ye nada de nada...

    ResponderEliminar
  2. Munches quexes llingüístiques paécenme eses.

    ResponderEliminar
  3. Aviesu, i no només al castellà.

    Tenim pasquins pel carrer amb la cara dels quatre que parlen asturià i, quan els veiem, els denunciem als comissaris lingüístics.

    ResponderEliminar
  4. Molt bé, noi; i ben llest.

    ResponderEliminar
  5. Esteu totalment equivocats amics, tireu pedres a la pròpia teulada i el pitjor és que no ho veieu, que no veieu res el que ens perjudica a tots a la curta ia la llarga i en tots els sentits possibles.

    ResponderEliminar
  6. No hi ha cosa més bonica i necessària per a l'home que la llibertat en tots els aspectes possibles: LLIBERTAT.

    ResponderEliminar
  7. el nome de la llibertá17 de junio de 2012, 18:22

    Tien razón Comas que nun hai nada meyor pal cuerpu y pal espíritu que la llibertá que ye l'antídotu de la dictadura.
    Daqué tan bonu d'entender y tan malu de consiguir, esto ye que cada unu faiga, fale y escriba y estudie na llingua que quiera y onde quiera. Esto ye que cada persona en pleno usu de la so LLIBERTÁ faiga, fale, escriba y estudie na SO LLINGUA y non na que'l "llibertador" llingüísticu de vez márquelu obligatoriamente... ¿suénate? ye que pasó y repitióse bien de vegaes na hestoria mundial, n'España mesmamente va poques décades y paez que quier repitise otra vegada, pero agora al aviesu.
    Esti fechu tien per nome DICTADURA y tien munchos partidarios amurataos de demócrates.

    ResponderEliminar
  8. La diferència és que quan la dictadura (la de veritat, que tu enyores) a mi mai no em van preguntar a l'imprès de preinscripció en quina llengua volien els meus pares que jo estudiés.

    Ara, fins a 20 pares, segons dades del 2010, tenen els seus fills estudiant en la llengua que, en llibertat, han escollit.

    http://sindicat.info/article.php?sid=20101226120332

    Ah, i quants nens tenen llibertat per a rebre l'ensenyament en asturià? Això no és dictadura?

    ResponderEliminar
  9. La oficialidá de la llingua asturiana ye urxente.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.