8/3/11

Denuncien la "colonización simbólica" en castellanu de Cataluña


"La llengua catalana en surt tan perjudicada que el seu repte ja no és viure, sinó sobreviure".

El periodista Joaquim M. Puyal, en el seu llibre 'Aicnàlubma' (Edicions Columna), ha denunciat la "colonització simbòlica" de Catalunya perquè en el món de la televisió s'ha produït un "allau d'oferta en castellà". En aquest sentit, creu que "ha augmentat darrerament d'una manera espectacular, inspirada i protegida per l'actual legislació espanyola, tot aprofitant l'avenç tecnològic".

El periodista asenyala que "les llicències de múltiplex atorgades pel govern espanyol han permès la penetració d'una munió de canals digitals. Això ha conformat una última realitat: televisions privades i públiques enforteixen, dia a dia cada cop més, la colonització simbòlica del nostre país".
Per a Puyal aquesta situació és "una allau de continguts i de referències en tota regla. La llengua catalana en surt tan perjudicada que el seu repte ja no és viure sinó sobreviure".

Per últim, posa de manifest que "els empresaris del món audiovisual radicats a Catalunya inverteixen en làmbit privat espanyol. El potentíssim Grupo Planeta ho fa a Antena 3 i Mediapro a La Sexta".

Fonte: e-notícies

1 comentario:

  1. Equí, n'Asturies, la colonización en castellanu nun ye simbólica sinón real.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.