29/2/16

Los llectores d'Asturies.com opinen que la perda de falantes nun ye un mitu

Ana María Cano en Alderiques d'Asturies, plan de dignificacion recortáu

  Un 72 por cientu de los usuarios d'Asturies.com considera que la perda de falantes nun ye un mitu, como apuntó Ana María Cano en 'Alderiques d'Asturies'. El 28 por cientu ve un mayor usu del idioma y en más ámbitos, según el resultáu del nuesu 'Conceyu Abiertu'.
  "La perda de falantes creo que ye un mitu. Hai que facer una encuesta en serio a ver cuántos falantes perdemos. Cada vez siento falar a más xente en llingua asturiana y en dellos ámbitos", afirmaba la presidenta de l'Academia de la Llingua Asturiana nel programa conducíu por Samuel Gradín qu'emite en MuyMuy Televisión. Una opinión que nun comparte la mayoría de los nuesos usuarios que participaron na encuesta plantegada la selmana pasada.
  Dende esti momentu yá ye posible votar nun 'Conceyu Abiertu' nuevu. Nesta ocasión queremos conocer la so opinión sobre la zuna de Mercedes Fernández, diputada y presidenta del PP d'Asturies, col asturianu.                                                Fonte: asturies.com     

6 comentarios:

  1. Jo no conec la situació actual ni la passada però quan vaig llegir les declaracions de la senyora Cano em van sorprendre.

    Realment, seria molt estrany i potser un cas únic que l'asturià, sense oficialitat, sense presència important a l'ensenyament i sense mitjans de comunicació rellevants, incrementés el nombre de parlants o inclús només que els mantingués.

    A Catalunya mantenir el nombre de parlants o augmentar-los molt lleugerament ens costa molts esforços en mitjans públics exclusivament en català, immersió a l'escola i oficialitat a la majoria d'àmbits.

    ResponderEliminar
  2. Ye bien razonable, de pesu y totalmente lóxica la to argumentación, David.

    ResponderEliminar
  3. Siempres van caber diversidá d'opiniones.

    ResponderEliminar
  4. y la respuesta ganadora ye...

    ResponderEliminar
  5. Si los nuevos falantes superarán a los falantes tradicionales que van dexándonos. La oficialidá ye'l ñuedu del futuru pal idioma

    ResponderEliminar
  6. La oficialidá ye absolutamente necesaria ya imprescindible.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.