16/7/12

Xornaes Lliteraries nel Arcu Atlánticu


L’Arribada va presentar esti martes les actividaes de les Xornaes Lliteraries nel Arcu Atlánticu


por Pablo R. Guardado

El sábadu va principiar la primer edición del Festival Arcu Atlánticu, que va tener una estaya dedicada a la lliteratura. L’Asocación Cultural L’Arribada presenta’l martes toles actividaes previstes nes Xornaes Lliteraries nel Arcu Atlánticu.

Estes xornaes van desendolcase ente’l llunes 23 y el sábadu 28 nel Centru de Cultura Antiguu Institutu y van mirar hacia Portugal, país al que ta dedicáu la edición inaugural del Festival Arcu Atlánticu impulsáu pol edil xixonés d’Educación, Cultura, Mocedá y Festexos, Carlos Rubiera. Asina, autores del país lusu como José Pedro Katzenstein, Ana Vidal o Daniel Gouvieavan tar presentes en Xixón pa presentar les sos obres, eventos a los qu’hai que sumar otres munches actividaes venceyaes con Portugal.

La cultural del país tamién va tener un protagonismu especial nes Xornaes Lliteraries nel Arcu Atlánticu, con presentaciones de llibros, música, proyeiciones o la representación de la ópera infantil de Mozart ‘Los amorinos de Bastián y Bastiana’. Amás, va entamase una esposición entitulada ‘Nosotros los cantábricos’ que recueye trenta semeyes del mar Cantábricu roblaes pol fotógrafu y submarinista castrillonense Xuacu Álvarez. Tolos detalles de la programación d’esta estaya del Festival Arcu Atlánticu van dase a conocer mañana, a les 12.30 hores, nel salón de recepciones de la Casa Conceyu.

Vagamar, del 10 al 15 de setiembre

L’alcuentru setembrín qu’entama L’Arribada, Vagamar, va tener llugar esti añu del 10 al 15 de setiembre. La sétima edición d’esti eventu va dedicar trés xornaes a la ‘Lliteratura asturiana en femenino’ y otres dos a la ‘Novela negro n’asturianu’ y ‘Fantaterrorífico, ente la lliteratura y el cine’. Amás va haber espacios pal haiku, forma de poesía tradicional xaponesa, y pa la música, el cine y la presentación de les novedaes últimes na lliteratura asturiana.

Fonte: Asturies.com

2 comentarios:

  1. Van ser unes cornaes percompletes en tolos sentíos.

    ResponderEliminar
  2. Quier dicir xornaes y non cornaes, ta claru ¿non?

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.