11/7/12

El català a les barriades



Editorial

La decisió del Govern Bauzá d'obrir la porta perquè els pares puguin triar llengua a les escoles ha tingut resultats prou aclaridors. El català és hegemònic als centres educatius de les barriades de Palma amb massiva presència de castellanoparlants. És el cas, entre d'altres, de Son Gotleu, Pere Garau i el Polígon de Llevant. Es tracta de zones on havia de tenir més força el missatge bilingüista del Consolat. No ha estat així.

Moltíssimes famílies castellanoparlants o que tenen el castellà com a primer idioma han elegit el català, és a dir, la definitiva integració. Són segments socials de treballadors conscients que ells i els seus fills han arrelat a Mallorca i volen per a ells un futur de plena identificació amb la comunitat a la qual pertanyen. El problema no és aquest. Rau en part a les escoles privades i entre segments de nouvinguts professionals universitaris que mantenen la fixació de la superioritat del castellà, de la seva superioritat.

Fonte: Diari de Balears

3 comentarios:

  1. Ara és la teva, millor dit ara (y també abans) és la del exconseller d'ERC Jordi Ausàs per fer-se bé ric amb el contraban del tabac i els seus comptes a Andorra, és a dir fora de Catalunya pressumptament per no cotitzar al fisc catalá (vagi un exemple de catalá), pero ¿no deia i assegurava aquest subjecte que era y exercia el contrari a tot això? sembla que també els amics del Carod-Rovira volen fer-se molt molt rics.

    ResponderEliminar
  2. Eugeni Moltó (que ni et dius Eugeni ni saps català):

    a) si en Jordi Ausàs és culpable, un jutge el condemnarà;
    b) si els altres imputats i encara no condemnats són culpables, un jutge els condemnarà, inclòs el brigada de la Guàrdia Civil de la Farga d'en Moles, i
    c) ignoro si en Jordi Ausàs és amic o no d'en Carod-Rovira però tu deus estar molt més ben informat que jo.

    Però molt especialment et volia preguntar què hi té a veure això amb una notícia sobre l'ensenyament en català a les Balears. Il·lumina'ns.

    Nota: si no en dónes cap raó plausible en un parell de dies, procediré a esborrar el teu comentari i la meva resposta. Mantinguem net el bloc.

    ResponderEliminar
  3. Ara és la teva i la meva i la de tots y totes.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.