27/2/17

Nueves iniciatives favoratibles al catalán


Acord entre Catalunya, País Valencià i Balears per "col·laborar" en llengua i cultura... Els governs dels tres territoris han presentat la Declaració de Palma, en la qual s'han compromès "a enfortir lligams històrics i culturals en benefici comú dels tres territoris en els àmbits de la llengua i la cultura", ha explicat l'executiu català. Un dels objectius destacats del pacte és crear "un sistema d’acreditacions de coneixements lingüístics compartit i compatible" entre els tres governs.

...I entre Catalunya i Occitània, també (de moment, la intenció). El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i la presidenta de la regió d'Occitània, Carole Delga, han signat una carta d'intencions per "desenvolupar actuacions de cooperació" en àmbits com el transport, el turisme, el medi ambient o les llengües catalana i occitana. De la carta signada n'ha de sorgir, properament, un acord de cooperació on es concretin compromisos.

Dues noves iniciatives a favor de l'aragonès i el català a Aragó. El govern aragonès ha presentat un nou web amb materials i recursos d'aquestes dues llengües. Segons paraules del director general de Política Lingüística, Ignacio López Susín, és un "instrument de difusió" dels dos idiomes. Un parell de setmanes abans s'havia posat en marxa Chisla Radio, una ràdio en aragonès que emet per internet. Mentrestant, continua avançant el procés per dotar la llengua aragonesa d'una grafia unificada.

Fonte: Nationalia

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.