30/12/16

Escola Valenciana ha proclamat el '2017 - any per la igualtat lingüística'

Escola Valenciana ha proclamat el “2017: any per la igualtat lingüística” durant la reunió extraordinària de valoració i organització de nous projectes. L’acord subscrit pels membres de la Junta estableix la creació d’iniciatives de diversa naturalesa i pren la protecció de l’estatus legal del valencià com a eix central. Amb tot, Escola Valenciana pretén conscienciar la ciutadania sobre la implantació d’una llei que iguale els drets lingüístics dels valencianoparlants als dels castellanoparlants.

En valencià, creixem en igualtat lingüística.

El Manifest de les Trobades d’Escola en Valencià 2017, “En valencià, creixem”, prendrà com a nucli argumental la necessitat d’una llei d’igualtat lingüística que millore les mancances de la Llei d’ús i ensenyament del valencià –LUEV– i, a més, dissenye un pla d’estudi per dotar tot el funcionariat amb la plena competència lingüística.

Fonte: LaVeuPV.com

3 comentarios:

  1. Hai qu'afitase más nel informe TRIA 2015 y los datos sobre los llibros en casa de los estudiantes españoles y trabayar muncho más esti puntu como baza bien importante del aprendizaxe y rendimientu escolares. Hai quien s'esforcia enforma na imposición del valencianu pero muncho menos nel llabor llector aménde les Matemátiques y Ciencies que ye más importante. Cuidu y pon la oreya.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Exacte. I tu saps quines prioritats tenen els professors valencians i quins projectes tenen en marxa perquè ho has vist a la tele.

      A més està demostradíssim que aprendre en una llengua no "universal" impedeix que les criatures dominin coses com les matemàtiques o ciències.

      Molt millor el sistema d'Asturies, una horeta de llengua "lugariega" a la setmana i amb caràcter voluntari per als que es vulguin complicar la vida.

      I tu després no seràs dels que diuen "oficialidá ya", veritat? Clar, amb aquest ramat, així aneu.

      Eliminar
  2. Bon lema ("2017: any per la igualtat lingüística") pa un añu 2017 que va siguir trayendo munchos cambeos y enforma trabayu de nueva factura en tolos sentíos de cara a les llingües minorizadas como ye por casu el valencianu... y tamién l'asturianu.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.