15/12/16

Aporta la Navidá y con ella tornen les ‘Escenines pa la Reciella’


Lleguen les fiestes navidiegues y, per cuartu añu, el ciclu ‘Escenines pa la Reciella’ protagoniza los eventos infantiles previstos pa estos díes nel país. ‘Reciella. Families pol Asturianu’ amplía nesta edición les actividaes que se celebren en Xixón a cinco, dos d’elles con sede nel Antiguu Institutu.
El conciertu-presentación de ‘Bestiariu 2’, discu producíu por La Fabriquina y editáu por Araz.net –empresa tamién editora d’Asturies.com– qu’inclúi doce temes nuevos d’otres tantes bandes asturianes, siguiendo l’ésitu del primer ‘Bestiariu’, va abir ‘Escenines pa la Reciella’ el llunes 26. Va ser al meudía nel salón d’actos del Colexu Públicu Xovellanos.
La segunda cita va ser tamién músical, cola presentación de la versión n’asturianu de ‘Pulgarina’. Va celebrase a les 19 hores del xueves 29 nel salón d’actos del Centru de Cultura Antiguu Institutu y va contar cola actuación d’Alicia Álvarez, que va interpretar los temes d’esti discu-llibru editáu tamién por Araz.
El teatru, mentes, va protagonizar les trés actividaes restantes. ‘Retalinos’, d’Olga Cuervo y David Varela, va representase’l llunes 2 de xineru a les 12 hores (Antiguu Institutu), siendo’l turnu de ‘Una casa’, d’Higiénico Papel, el día siguienta a les 19 hores (CP Xovellanos). Va poner el ramu al tercer ‘Escenines pa la Reciella’ la obra ‘Runa’, de Nun Tris, el miércoles 4 a les 19 hores (CP Xovellanos).
La entrada a los cinco eventos del ciclu entamáu por Reciella ye de baldre hasta completar l’aforu de les sales.
Fonte: asturies.com

4 comentarios:

  1. El Colexu Públicu Xovellanos de Xixón con gran salón d'actos ye un asiduo collaborador de la Reciella máxime en tiempu de vacaciones escolares.

    ResponderEliminar
  2. La Reciella ye un regalu navidiego y vacacional, por tantu bien relaxáu y apetecedor, pa los neños xixoneses y pa los sos padres y familiares, en fin una magnífica idea. Amás celébrase nel mesmu centru de la ciudá y ye gratuitu, casi nada al aparatu.

    ResponderEliminar
  3. ...y educativu pa tola fimilia

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.