27/12/14

Les Terres de l'Ebre lideren l'ús del català al país

La franja blava representa la població que té el català com a llengua habitual; la verda, català i castellà; la roja, castellà, i la groga, altres. Foto: Generalitat de Catalunya

Les Terres de l’Ebre seguixen sent l’àmbit territorial de tot  Catalunya on més s’usa el català, i a més amb diferència. L’esquesta d’usos lingüístics de la població 2013, que ha estat presentada este dimarts a Tortosa, destaca de nou el lideratge dels ebrencs com a catalanoparlants, fins al punt que és més d'un 70 % de la població qui té el català com a llengua habitual. Seguixen a les Terres de l’Ebre, a una distància d’entre de deu punts percentuals, les Comarques Centrals, Ponent, l’Alt Pirireu i Ara, i ja a més de 20 punts les comarques gironines. El més del 70 % de català com a llengua habitual a les Terres de l’Ebre pràcticament duplica la mitjana catalana i queda a anys llum de la regió metropolitana, amb un 30 %.

El fenomen, segons la direcció general de Política Lingüística, s’explica per la particular demografia de l’Ebre, amb menys població, fet que afavorix la integració lingüística, i també per l’impacte inferior que han tingut les migracions respecte a altres zones de Catalunya.

Fonte: Nació Digital

1 comentario:

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.