31/5/13

La Plataforma per la Llengua demana que la llei prevegi el 50% d'oferta en català


La Plataforma per la Llengua ha reclamat aquest dimecres que la futura Llei del Cinema de Catalunya mantingui l'objectiu del 50% de l'oferta en català, amb motiu del nou redactat que ultima la Conselleria de Cultura de la Generalitat després de l'ultimàtum de la Comissió Europea (CE).


Segons la plataforma, el nou redactat hauria d'establir, tal com preveu la norma vigent, l'"obligatorietat de l'augment del català en l'oferta cinematogràfica" i les garanties de compliments pertinents.

Segons el parer de la plataforma, el text hauria de mantenir l'objectiu de la paritat lingüística i, per tant, fixar l'objectiu d'arribar al 50% de l'oferta de cinema en català a començament de 2018.

En aquest, és molt important també l'"aprovació del reglament" que estableix la llei, on es garanteixin les condicions de distribució i exhibició d'aquesta oferta.

La CE va argüir l'any passat que l'actual text discrimina produccions europees, obligades a doblar o subtitular al català, davant de les rodades en castellà, exemptes d'aquesta obligació, i des d'inicis d'estiu de l'any passat la Generalitat treballa en una modificació de la normativa de manera consensuada.

Fonte. Europa Press

8 comentarios:

  1. El cinema atravessa mals moments i no és bo posar més dificultats i trampes ladines.

    ResponderEliminar
  2. Sí, Ramón Banyolas.

    ResponderEliminar
  3. Collons, i acabes de néixer o ja ets grandet?

    ResponderEliminar
  4. També amb collons, sí senyor, i ben posats, Gimeno.

    ResponderEliminar
  5. O sigui, tu ets català, et dius Ramon (sense accent, gamarús) Banyolas, entres a un web asturià i comentes sobre una notícia catalana... però no existeixes fora d'aquí.

    I on els tens ben posats, a l'orella d'arrecades?

    ResponderEliminar
  6. Y tú más, y tú más... vale home.

    ResponderEliminar
  7. Ramón y/o Ramon ¡qué gran tema pa falar!

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.