20/12/11

Termast asoleya un vocabulariu d'educación


Termast, centru encargáu de la coordinación xeneral de les xeres terminolóxiques venceya a la llingua asturiana y nel que participen, amás de l'Academia de la Llingua Asturiana, el Colexu d'Inxenieros n'Informática del Principáu d'Asturies y el Coleutivu Softastur, acaba d’asoleyar una propuesta léxica nueva, titulada "Terminoloxía educativa". L’aturo ye’l pedagogu y músicu Rodrigo Fernández Joglar. Trátase d'una escoyeta na que se recueyen los términos más básicos y actuales pa entender el mundu educativu, escolar y pedagóxicu, ente los que s’atopen dalgunos como abusu escolar, doctoráu, entornu virtual de deprendimientu o escolín.

La propuesta súmase a les yá asoleyaes en versión dixital o papel por esta institución, dedicaes al campu de la xusticia, la física, los unvíos postales, la medicina, les matemátiques y la economía y empresa.

Fonte: Asturnews

4 comentarios:

  1. Felicitats! Ja havia dit que la feina de TermAst és bàsica i fonamental. Doncs ho reitero.

    ResponderEliminar
  2. pola reconocencia...20 de diciembre de 2011, 18:13

    Felicidaes, tou perbién, pero nun hai oficialidá... esto ye que nada de nada. L'asuntu ye un pasu más nel bon camín, pero pal nuestru pesar val pa bien pocu.
    Bien sí, pero toca siguir lluchandu abondu pola reconocencia de la llingua, si non...

    ResponderEliminar
  3. Ni perbién, ni felicitats, ni nada, ¡reconocencia de l'asturianu y oficialidá!

    ResponderEliminar
  4. L'oficialitat és imprescindible i una vergonya que encara avui l'asturia sigui poc més que una llengüeta, a nivell legal. Pero això no ha de desmerèixer la feina de TermAst.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.