7/4/09

5u Festival de Cine Asturianu n'Uviéu


El 5u Festival de Cine Asturianu entama güei nel Teatru Filarmónica d’Uviéu, cola proyeición de los curtiometraxes finalistes nuna Gala que presentarán María Xesús Rodríguez y Jesús Menéndez.
Tamién, estrenaráse la obra “De rebaxes na sablera” pol Grupu Teatru de Güeñu. Y llueu proyeutáranse los documentales finalistes.


Güei, a les seyes de la tarde, tien llugar la Gala de Pieslle, cola entrega de premios del Festival, presentada por Pepa Martínez y Jesús Piquero y coles actuaciones del Ballet Baidán, Celia González y el gaiteru Pelayu Cuaya.

Na Gala de Pieslle del festival dirixíu por Xaviel Vilareyo fadráse un homenax a Lilián de Celis y van proyeutase los curtiometraxes ganadores. A les diez de la nueche el Grupu Teatru de Güeñu va estrenar la obra “El misteriu del pelu roxu” . Toles sesiones del fesival son de baldre pa los espeutadores

1 comentario:

  1. Felicidaes a tolos que tuvieron algo que ver con el 5u Festival de Cine Asturianu nel teatru Filarmóníca d'Ovieu, pol bien facer de toes los exitosus eventos, presentaciones y actuaciones perbien realizaos y pola Gala de Pieslle pol homenax a Lilián de Celis y l'estrenu de "El misteriu pel pelu roxu". Felicidaes tamién a Saviel Vilareyu que sigue dando el callu.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.