Barcelona. Divendres, 15 d'abril de 2016
Fins a 46 famílies han demanat ser escolaritzades en castellà en centres catalans, per evitar així la immersió lingüística. Ho ha anunciat aquest matí la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, que ahir es va reunir a Madrid amb el seu homòleg estatal, Íñigo Méndez de Vigo.
Segons la consellera, el Ministeri d'Educació ha acceptat aquestes 46 sol·licituds de famílies que demanen l'escolarització en castellà en centres educatius privats sufragats amb 6.000 euros públics, segons preveu la llei orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE).
En declaracions a Catalunya Ràdio, Ruiz ha dit que el ministre d'Educació li va comunicar la xifra en la reunió que van mantenir dijous. En aquesta trobada, la consellera també va avisar que la Generalitat no pagaria aquests 6.000 euros per alumne i que recorreria els casos perquè no compleixen els requisits.
"Nosaltres ja hem dit a aquestes famílies que de cara al proper curs tenim centres que fan alguna matèria no lingüística en castellà", ha manifestat la consellera, que ha afegit que el Departament ha notificat els centres més propers al seu domicili amb aquesta oferta per tal que puguin iniciar el procés de preinscripció.
No aplicaran la LOMCE
Ruiz també va respondre al ministre que els alumnes catalans no faran les proves d'avaluació previstes a la LOMCE i que els escolars de sisè de Primària continuaran fent els exàmens de competències bàsiques que fa anys que dissenya el seu Departament.
Segons la consellera, el ministre "va dir que volia parlar a nivell tècnic i que, en tot cas, la setmana que ve convocaria les diferents comunitats autònomes, també a nivell tècnic, perquè ens poguéssim explicar. Nosaltres fa temps que ens expliquem".
"L'avaluació és bona si en fas un bon ús, però pot ser perversa si en fas un mal ús. La LOMCE vol fer aquest mal ús mitjançant els rànquings o condicionant el títol de quart d'ESO a una prova final. No té cap sentit condicionar el final d'una etapa obligatòria, on hi ha tot un procés d'avaluació contínua, amb una prova final", ha conclòs Ruiz.
"L'avaluació és bona si en fas un bon ús, però pot ser perversa si en fas un mal ús. La LOMCE vol fer aquest mal ús mitjançant els rànquings o condicionant el títol de quart d'ESO a una prova final. No té cap sentit condicionar el final d'una etapa obligatòria, on hi ha tot un procés d'avaluació contínua, amb una prova final", ha conclòs Ruiz.
Fonte: ElNacional.cat
Entós... de billingüismu nada de nada, tratar d'un monollingüismu forzoso y forzao namás, mera dictadura llingüística. ¿Ye esi'l camín a siguir, David?
ResponderEliminarEso traduzse nuna dictadura puro y duro porque si anúlase la llibertá d'escoyer de les persones ¿ónde queden les llibertaes poles que tanto lluchó la humanidá como tal y lluchemos y siguimos engarrando? nun lo entiendo.
ResponderEliminar¿De qué te estrañu, Santurio? siempres hubo y va haber amantes y namoraos de les más tarrecibles dictadures de too tipu tantu d'esquierdes como de dereches (los estremos tóquense), repasa los últimos cien años de la hestoria d'Europa y del mundu.
ResponderEliminarLes 46 famílies han demanat l'escolarització en centres privats perquè afirmen no tenir centres públics o concertats que ofereixin educació en castellà. Si tinguéssiu més neurones que testosterona castellana, sabríeu que tots els centres a Catalunya ofereixen la mateixa educació bilingüe, tant si són públics, com si són concertats o si són privats.
ResponderEliminarTots els altres 999.954 alumnes catalans acaben als 16 anys sabent català i castellà exactament igual.
Crec que no és el cas dels alumnes que acaben l'educació a Astúries, veritat amic plurinònim habitual? O els vostres alumnes acaben tots també sabent llegir i escriure correctament l'asturià i el castellà?
Per cert, us recomano que demaneu al "Ministerio" si podeu inscriure els vostres fills en alguna escola privada pagant la Xunta.
ResponderEliminarAgora sí que lo tenemos claro, amigu "uninòmic"
ResponderEliminarMe n'alegro molt que inclús tu, inexistent Natalio Carreño, entenguis i reconeguis finalment que hi ha 1.699.954 alumnes catalans que reben educació bilingüe i 46 fills de pares intransigents que obliguen els seus fills a ser monolingües.
ResponderEliminar