3/10/13

ICV demana al PP acabar amb "el gravíssim atac" al català a Balears

El diputat d'ICV al Parlament Josep Vendrell ha reclamat aquest dilluns al PP que acabi amb la política lingüística que promou a Balears, perquè considera que suposa "un atac gravíssim contra la llengua catalana". En roda de premsa, l'ecosocialista s'ha preguntat quina credibilitat pot tenir el PP quan demana diàleg després d'haver presentat els Pressupostos Generals (PGE) i la política lingüística a Balears, de manera que per dialogar li ha demanat "gestos". Entre ells situa acabar amb aquesta política a Balears, després de les manifestació "històrica" d'aquest diumenge contra ella i en què Vendrell va participar des de Mallorca, i que s'ha fet a favor del català i d'una educació pública, laica i de qualitat, ha afegit. Fonte: Europa Press

10 comentarios:

  1. ¿"Gravissim atac"? eso ye poco cosa, ye muncho más qu'eso, ye una gran puñalada trapera n'especial pa los que aspiren a la independencia de Cataluña y anexionase tamién de pasu a Valencia + Baleares y asina crear otru "imperiu" pero esta vegada (y a la fin) catalanista, y tener asina más ocasiones de faese pujolísticamente más ricos a costa de los demás probetones ya inocentes.

    ResponderEliminar
  2. ¿Imperiu catalanista? Yo lo que veo ye una defensa de la llingua catalana, nada d'imperios. Y paezme bien que'l diputáu pida lo que ye una gran verdá: qu'el PP de les Illes Balears, o polo menos una parte d'elli nun ye dafechu anticatalanista, nel sentíu del so autoodiu pa la llingua que falen, que nun ye más qu'una forma dialeutal del catalán en delles sos variantes mallorquina, menorquina y eivissenca. El propiu estatutu de les islles noma la so llingua como catalana. Nun hai dulda nin polémica cuanto a eso aparte d'algún radical. Como ye un ataque el nun dexixir la llingua catalana a un funcionariu público. ¿Ú tá'l drechu del ciudadanu a recibir la información na llingua que mas-y preste?

    Y pa finar, yo nun veo que cola defensa de la "francophonie" Francia quiera anexionase Bélxica, Québec, la Suiza romande y otros países francófonos. Ye confundir el culu coles témpores.

    ResponderEliminar
  3. Ye verdá que los hai bien llistos, tanto que se pasen munchos pueblos pero que se-yos ve'l plumeru, y que prefieren ser cabeza de formiga que parte importante de lleón, pa poder tapar asina les sos vergüences y les sos pésimes xestiones alministratives (...o muncho peor entá), embullando a dellos crédulos inocentes.

    ResponderEliminar
  4. Pal anónimu de riba4 de octubre de 2013, 19:54

    Tou ye según el color del cristal con que miren les coses y según del llao en que te topes.

    ResponderEliminar
  5. El Bauzà és un crack. Ha entrat a la presidència d'una comunitat molt tranquil·la, gens radicalitzada i amb un sentiment nacional molt moderat i l'està convertint en una olla a pressió que explotarà en menys de 10 anys.

    ResponderEliminar
  6. Vendrell sí que es un crack.

    ResponderEliminar
  7. Josep Vendrell ya ICV, 2 cracks catalanes (y catalanistes) nes Isles Baleares, a río revueltu...

    ResponderEliminar
  8. Ye que son perbonos pescadores estos catalanistes d'ICV

    ResponderEliminar
  9. Josep Vendrell ye un crack catalanista que trata de pescar n'agües procelosasy dacuando fáciles, o eso cree, camín del gran imperiu catalán.

    ResponderEliminar
  10. Hai munchos más pescadores como los de CiU y ERC, con enormes redes.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.