23/7/13

EL XVII FESTIVAL INTERCÉLTICU D'AVILÉS QUE MIRA HACIA ALBA N'ESCLUSIVA


El XVII Festival Intercélticu d'Avilés que mira hacia Alba n'esclusiva

   Esti martes principia’l Festival Intercélticu d’Avilés, que nesta decimosétima edición mira hacia Alba. La cultura escocesa va enllenar la villa hasta’l domingu con un programa d’actividaes que se centra n’esclusiva nesti país celta.

   Ésta ye la novedá principal del certame entamáu pola Asociación Cultural Esbardu, yá que n’ediciones anteriores la organización apostaba por trayer representanción de dellos países. Asina, lo escocés y lo asturiano van xunises per seis díes n’Avilés nun programa nel qu’habrá espaciu pa la música, les tradiciones y el güisqui. Ente les entidaes que participen destaca la la Scottish Tartans Authority, que va conceder al Intercélticu avilesín un tartán propiu colos collores de la bandera de la ciudá y d’Asturies, asina como colos del escudu d’armes del país. Otra manera, les actuaciones musicales van tornar a la plaza de Carlos Lobo.

   Les actividaes del XVII Festival Intercélticu d’Avilés principien a les 12.30 hores cola inauguración oficial nel Palaciu de Valdecarzana y l’apertura, a les 18 hores, d’una esposición dedicada a los tartanes escoceses y la so historia, asina como del Mercáu Celta del Parque del Muelle, a les 18.30 hores. La Isle of Cumbrae RBLS Pipe Band, de Port a' Mhuilinn, va encargase d’animar les cais de la villa dende mañana, mientres que Flung Aboot, Aceltica y Alan Beck van protagonizar les actuaciones musicales de la plaza Carlos Lobo. Ésta, amás, va acoyer mañana, a les 22.30 hores, un conciertu de tonada cola participación de Luis ‘El camionero’, Rubén Tamargo, Loyo de Ca Antonín, La Xanina d’Avilés, José Luis ‘El presi’ y Roberto Selgas.

   El sábadu, l’Intercélticu va desplazase a Corvera, con un pasucais a les 19 hores y una amuesa de folclor celta, media hora más tarde, nel Centru Social de Tresona. Nella van participar la Isle of Cumbrae RBLS Pipe Band, la Banda Gaites Corvera d’Asturies y el Grupu de Baille Tradicional de Corvera.
  Fonte:  Asturies.com

4 comentarios:

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.